Franța – Consiliul de Stat aprobă oprirea acordării de îngrijiri medicale unei fete de 14 ani aflată în comă

Decizia medicilor, conform Consiliului, „îndeplinește cerințele legii”: acum va fi de competența spitalului să decidă când să oprească tratamentul…

Consiliul de Stat francez a confirmat oprirea tratamentului pentru Ines, o fată de 14 ani aflată în comă din iunie. Astfel, decizia medicilor spitalului din Nancy este susținută contra la opinia părinților. Cuplul s-a adresat Consiliului de Stat tocmai în speranța de a răsturna sentința instanței administrative. Cazul reamintește de cel al micului Charlie Gard, care a suferit de o boală genetică rară și căruia i-au fost deconectate aparatele.

Decizia medicilor, potrivit Consiliului, „este în conformitate cu cerințele prevăzute de lege“ și, prin urmare, recursul formulat de către membrii de familie a fost respins: Acum rămâne doar până ce spitalul decide când să se oprească tratamentul.

Tânăra Ines, care suferă de o boală autoimună neuromusculară, a fost internată în iunie anul trecut în Nancy în urma unui atac de cord: După o perioadă de tratament, medicii au judecat cazul său ca fiind unul fără speranță, având în grave și ireversibile daune neurologice și a inițiat procedura de întrerupere a tratamentului, în conformitate cu legea franceză din 2016 privind întreruperea acordării de tratament persoanelor bolnave terminal.


Și dacă un miracol printre atâtea miliarde de miracole împlinite de Dumnezeu ar fi făcut ca Ines să trăiască o viață mai lungă decât a acelor care decid prin lege astăzi moartea ei?

Ce știm noi despre viață, vindecare, șanse ori ce ne rezervă ziua de mâine? Unde ne vom opri în joaca noastră de-a dreptatea împotriva vieții?