Fratele unui șef de stat arestat pentru trafic de droguri

Fratele lui Juan Orlando Hernandez Alvarado, preşedintele Hondurasului, a fost arestat la Miami, fiind acuzat de implicare în traficul de droguri, a anunţat Administraţia prezidenţială de la Tegucigalpa.

Juan Antonio “Tony” Hernandez, în vârstă de 40 de ani, a fost acuzat în trecut că ar avea legături cu gruparea de crimă organizată Cachiros. Un lider al acestui cartel de droguri a mărturisit că fratele preşedintelui a primit mită pentru a ajuta la spălarea banilor obţinuţi din traficul de droguri. “Tony” Hernandez a negat vehement acuzaţiile, conform Mediafax.

„Sper că sistemul de justiţie să-i permită să se apere, iar ca familie, vom face tot ce putem pentru a-l sprijini”, a afirmat preşedintele.

O serie de oficiali din Honduras, inclusiv trei congresmeni şi fostul preşedinte Porfirio Lobo, au fost acuzaţi de autorităţile americane de implicare în traficul de droguri şi de legături cu organizaţii criminale.

Anul trecut, unul dintre fiii fostului preşedinte Porfirio Lobo a pledat vinovat la acuzaţia de a fi conspirat să importe cocaină în SUA, fiind condamnat de o instanţă americană la 24 de ani de închisoare.

Actualul preşedinte al Hondurasului, care a preluat puterea în anul 2014, a redus criminalitatea prin aplicarea unor măsuri dure împotriva traficanţilor de droguri şi a grupurilor de crimă organizată. Măsurile sale au fost susţine de SUA, dar criticate de organizaţiile pentru drepturile omului.