frica de adevăr – 1

De ce au succes impostorii și mincinoșii?  Pentru că oamenilor de rând mereu le-a fost frică de adevăr și au refuzat să citească, în marile cărți este scris adevărul. Astfel, au căpătat o atrofiere a capacității de a distinge o carte valoroasă, un cuvânt cu vibrație înaltă și, au dat atenție celor care au știut să meșteșugească un slogan, un horoscop, o bârfă, o insinuare, o acuzație chiar și fără probe, o laudă nemeritată prin care a fost măgulită ignoranța și acel ,,carpe diem,, luat ca formă de supraviețuire, de descurcăreală, de rezistență în fața unui destin implacabil.

În România, ca de altfel și în alte țări, intelectualitatea este disprețuită și cauza pornind chiar din sânul propriilor componenți care au pierdut verticalitatea, o ținută morală care ar fi trebuit să fie indispensabilă. Tineri școliți ,,afară,, la marile universități ale lumii, pe banii unor fundații ale căror sponsori secreți au alte interese cu aceștia, tineri care au acceptat compromisul de dragul unei cariere promise, sunt acum soldații gata de luptă, gata să înlocuiască ,,vechea gardă,, de intelectuali care la vremea lor s-au prostituat celor de la putere înainte de 1989. Analiștii politici confecționați cu rolul de a îmbrobodi populația consumatoare de televiziune se întrec în a servi ,,stăpânul,,  cel care îl plătește gras pentru acest scop, iar populația umilă și ignorantă (fiindcă nu citește)  apleacă urechea la aceștia doar dacă li se servește ,,carne,, ignoranței lor, adică o aparentă păsare față de ei, o reprezentare fățarnică a intereselor mulțimii.

Se vehiculează manipulări din toate sensurile, se creează false elite, se aruncă în bătălie tineri amintiți mai sus, se  cheltuie mult timp și bani și orice resurse pentru ca oamenii să nu capete o educație cu adevărat democratică, să disprețuiască politica și mai ales pe politicieni, să nu-i pese de ziua de mâine fiindcă doar astăzi mai contează. Totul trebuie să fie o mare-mare brambureală, o intrigă, o învrăjbire, o hârjoneală continuă și fără nicio rușine.

Se vorbește tot mai des despre războiul marilor puteri pe resursele țării noastre. Cine știe, poate că așa o fi!… Nu știu dacă încă mai putem vorbi de o Românie independentă și suverană din două motive: aderarea la UE și pactul Nato, precum și prea marea ușurință cu care privatizarea a distrus nu doar capacitățile neproductive create de megalomania ceaușistă, ci și cele competitive dar și concesionarea resurselor naturale, elaborarea unor sisteme ale statului într-o manieră mafiotă și neresponsabilizabilă pentru operatul acestora, legile nefiind altceva decât mii de ziduri în jurul omului de rând și mii de libertăți celor care au vremelnic puterea, cum nu putem uita îndatorarea la FMI și alte bănci străine iar banii folosiți oricum numai în interesul țării NU.

S-a creat o nouă  ,,securitate,,  – de parcă asta mai lipsea… pe lângă atâtea servicii de informații pe care țara le plătește dar nu se știe de ce!… – numită DNA, un instrument de șantaj politic și economic. Anaf-ul este un instrument, de asemenea, la mâna baronilor și politicienilor și nicidecum a unor principii și legi care să servească intereselor populației, ar părea că întreg aparatul de stat este contra cetățeanului de rând și în slujba puterii care nu vrea altceva decât să stoarcă din ce în ce mai multe averi mai rău precum au făcut fanarioții secole în urmă. De ce am spus despre DNA că este un instrument de șantaj? Fiindcă servește luptei politice și a intereselor străine populației și a țării. Anchetează și dau în presă informații înainte de sentințe, cu scopul de a discredita omul anchetat, nu se autosesizează decât dacă este vorba de un om mărunt și neimportant sau neîncartiruit, iar dacă toată presa bubuie cu dovezi din anchete jurnalistice, procurorii DNA așteaptă ,,porunca,, celor care ocult îi conduc, în fine, s-ar părea că eficiența acestui DNA este clară, balanța între cât costă bugetul să întrețină un DNA și cât produce acesta este relevant un dezastru… mai mult ne costă ,,paznicul,, decât paguba hoțului!… Să nu mai spunem faptul că mult trâmbițata corupție este doar un praf în ochii lumii, în realitate, adevărata pagubă o aduce țării politicianul nu prin corupție cât prin munca sau ne-munca lui legal consimțită, adică, ce-i poți face unui prim ministru care vinde legal  resursele țării?

Iar în ce privește Anaf-ul, nu am auzit ca acesta să descindă la marile companii corporatiste, la firmele în spatele cărora se află ,,săgețile,, politicienilor, nu se duc peste firmele baronilor… ci doar peste băbuțe care vând zarzavat fără casă de marcat!… Și, desigur, unde au ,,comandă,, și la cine nu dă șpaga la partid!

Despre politică, PSD nu este un partid comunist cum nici PNL nu este un partid de dreapta. Toate partidele sunt doar teatre de păpuși gata de reprezentație, în mâna celor care dețin banii mari. În sânul partidelor se trăiește o atmosferă ca la PCR, nimeni nu mișcă în front! Toți votează în unanimitate. Cine crâcnește este dat afară. Are dreptate doar liderul partidului. Liderii partidelor sunt puși de cei care sponsorizează și pretind  apoi o acoperire a ,,investiției,,! Adică, îți dau bani la partid doar dacă apoi prin tine pot jumuli bugetul, prin licitațiile cu statul trucate, nu contează cum, important e să fiu la final însutit răsplătit.

Mass-media independentă este o glumă, o utopie, toate marile organe de presă și așa-zișii mari jurnaliști sunt doar instrumente de îmbrobodire a populației, că doar nu o să dea ,,stăpânul,, banii degeaba ziaristului!… Iar ziaristul s-a nărăvit la avere…! Un ziarist ca Eminescu dacă s-ar mai naște ar fi să fie asasinat la fel.

Biserica, BOR, de asemenea, face parte din cartelul zeului Ban, acum, ce-i mai rămâne omului de rând: politician contra lui, sistemele statului contra lui, intelectualii contra lui, presa de asemenea… preotul… și toate acestea pretind că sunt în slujba lui!.. Sunt de fapt în solda lui. Mai rău, sunt în solda copiilor copiilor lui, fiindcă datoriile la porți străine și distrugerea economică a țării vor greva pe umerii acestora de fapt…

Tinerii care ar fi trebuit să se trezească din eroarea părinților iată că fac jocul tot al străinilor, sunt mai comuniști decât Ceaușescu, sunt mai înverșunați să despoaie resursele țării și să le dea străinilor, iar toate acestea cu o lipsă de sentiment și remușcare fiindcă sunt ,,creați,, precum acele rase de câini de luptă. (va urma)

De ce au succes impostorii și mincinoșii?  Pentru că oamenilor de rând mereu le-a  fost frică de adevăr și au refuzat să citească, în marile cărți este scris adevărul.