Fumătorii au mai puțin șanse să prindă virusul mortal – UN FALS

tigara ucide

Fumătorii se confruntă cu un risc crescut la coronavirus și își pun persoanele dragi în pericol, potrivit unui avertisment sever din partea Public Health England.

Liderii din domeniul sănătății au spus că „nu a fost niciodată un moment mai important” pentru a renunța la obiceiul de a fuma din cauza focarului tot mai sever din Marea Britanie.

PHE a mai spus că familia, inclusiv copiii, va avea un risc mai mare de complicații grave COVID-19, în urma inhalării fumului.

Și-au bazat sfaturile pe un studiu „mic, dar cu impact ridicat”, realizat în China, care sugerează că fumătorii au mai multe șanse să observe progresul bolii lor.


Dar… o echipă de experți Wuhan – unde a început pandemia – au fost uimiți după ce au aflat că fumătorii au mai puțin șanse să prindă virusul mortal.


Cu toate acestea, experții cheie care au examinat toate probele disponibile colectate până în prezent, susțin că dovezile sunt rare și avertismentele se bazează exclusiv pe presupuneri.

Oamenii de știință au cerut studii suplimentare pentru a clarifica dacă fumatul reprezintă o amenințare reală, dar recunosc, în general, că fumătorii sunt mai susceptibili la infecții.

Părțile minuscule din interiorul căilor respiratorii și plămânilor, care ajută la eliminarea agenților patogeni și a mucusului, sunt adesea deteriorate de substanțele chimice toxice găsite în fumul de țigară.


Noua poziție a Public Health England (PHE) vine atunci când numărul morților ajunge la 3.605, cu 684 de decese anunțate.

Într-o declarație, agenția guvernamentală a declarat:

„Dacă fumați, nu numai că vă supuneți un risc mai mare de a dezvolta boli grave din cauza virusului COVID-19, dar și cei din jurul dvs. expuși la fum, inclusiv copii, sunt de asemenea victimele riscului crescut.”

„Mișcarea repetată de la mână la gură oferă un mod ușor de intrare pentru virus, punând fumătorii la un risc mai mare de a contracta COVID-19.”

PHE a spus că această COVID-19 – boala cauzată de virusul SARS-CoV-2 – atacă sistemul respirator, „ceea ce explică de ce fumătorii sunt expuși unui risc mai mare”.


Medicii au urmat 78 de pacienți cu pneumonie COVID-19 timp de două săptămâni pentru a evalua modul în care profilul lor de sănătate le-a afectat rezultatele.

Rezultatele au fost publicate în Jurnalul Medical Chinezesc.

Printre pacienții ale căror condiții s-au agravat au avut un număr „semnificativ” mai mare de fumători decât pacienții care s-au îmbunătățit – 27% comparativ cu 3%.

Toate cele cinci studii au examinat riscul de infecție, evoluția bolii sau decesul fumătorilor la pacienții chinezi.

Printre cei 41 de pacienți examinați, niciunul dintre cei 13 care au avut nevoie de spitalizare nu erau fumători actuali, a spus echipa Wuhan.

În grup erau însă fumători care se descurcau mai bine.

De asemenea, cercetătorii de la Spitalul Zhongnan de la Universitatea Wuhan – a căror activitate nu a fost inclusă în meta-analiză – au fost șocați după ce au descoperit că fumătorii aveau mai puțin șanse să prindă virusul mortal…

Dar au recunoscut că „rezultatul infecției cu SARS – CoV – 2 la fumători poate fi mai grav”.

Medicii din întreaga lume au făcut cunoștință cu îngrijorarea și au cerut teste suplimentare, conștienți de faptul că fumătorii riscă de obicei să colecteze mai multe infecții.

Dr. James Gill, medic primar și onorific clinic onorific, Warwick Medical School, a spus:

„Poate unul dintre principalele motive pentru care fumătorii prezintă un risc mai mare de infecții respiratorii este compromisul și moartea genelor în căile respiratorii și plămâni.”

„Cu alte cuvinte, căile respiratorii sunt căptușite cu cili – fire mici – aceste structuri oferă o funcție absolut vitală pentru a filtra mucusul, resturile de inhalare și agenții potențial infecțioși din tractul respirator și plămânii înainte ca o infecție să poată crește.”

Au rate mai mari de hipertensiune arterială, boală ridicată și plămâni cronici, care sunt ei înșiși factori de risc pentru COVID-19 grav.

Însă, profesorul Gordon Dougan, un departament de medicină, Universitatea din Cambridge, a spus că este „prea devreme” pentru a face un caz dacă fumatul afectează infecția cu COVID-19.

Cu toate acestea, stim că fumatul afectează funcția pulmonară normală în multe feluri.

Profesorul John Newton, director de îmbunătățire a sănătății la PHE, a declarat:

„În lumina acestei pandemii fără precedent COVID-19, nu a existat niciodată un moment mai important pentru a renunța la fumat.

Nu numai pentru sănătatea ta, dar pentru a-i proteja pe cei din jur. Va ajuta, de asemenea, să ușurați presiunea enormă asupra medicilor”.


Dr. James Gill, medic primar și onorific clinic onorific, Warwick Medical School, a declarat:

„Fumatul este un factor de risc semnificativ pentru infecțiile coronavirusului și, de fapt, infecțiile în general.”

„Există mulți factori care se împletesc despre motivul pentru care fumatul reduce capacitatea organismului de a lupta împotriva unei infecții.”

Poate unul dintre cele mai mari motive pentru care fumătorii au un risc crescut de infecții respiratorii este deprecierea și moartea genelor în căile respiratorii și plămâni.

Creșterea nivelului de monoxid de carbon din sânge, un produs secundar al fumatului, blochează capacitatea sângelui de a transporta oxigenul către celulele corpului.

Acesta pune fumătorii într-un dezavantaj predispus dacă prind coronavirus, considerând că boala nu permite pacienților să obțină suficient oxigen în fluxul sanguin din cauza inflamației pulmonare.

Profesorul Gordon Dougan, departamentul de medicină, Universitatea din Cambridge, a declarat:

„Pericolul real constă în plămân și sistemele afectează COVID. Fumatul va face ca oamenii să fie și mai vulnerabili la infecțiile secundare bacteriene și virale.

„I-aș sfătui pe oameni să renunțe la fumat, dacă și-au pierdut pe careva drag în urma cancerului pulmonar, ei știu că nu este ușor.”

În concluzie, fumatul ucide chiar și fără aportul coronovirusului…

Chiar vreți și o dovadă? 1.294.626 decese cauzat de fumat socotiți doar de la 1 ianuarie 2020 până astăzi… Comparați…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.