Fură pensia la o femeie de 92 de ani – polițiștii îl arestează apoi …îl pun imediat în libertate

O bătrână de 92 de ani a țipat până a făcut să fie arestat un bărbat care se oferise să o însoțească până acasă și apoi i-a furat pensia abia ridicată de la bancomat. S-a întâmplat în după-amiaza zilei de 12 iulie la Torino. Hoțul, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat ca apoi imediat să fie eliberat.

A atras atenția ofițerilor de poliție, ocupați în acel moment cu amendarea unui vehicul care  parcase neregulamentar, a fost faptul că un bărbat îl alerga pe hoț. Hoțul tocmai luase cei 1.200 de euro ai bietei bătrâne… Acesta din urmă a fost oprit și banii au fost înapoiați femeii.

Cazul a stârnit justificate proteste pe rețelele sociale și pe rubricile de  comentarii la articolele apărute în presa italiană. Mulți invocând legi mai dure și susținând orice ar decide Salvini, numai să scape țara de hoți și …de migranți.

Presa în ultima vreme pune un accent sporit pe migranți și a alimentat sentimentele naționaliste. Nimeni dintre cei care se manifestă pe rețele și în comentarii, nu a zis dacă hoțul este italian, cum să fie tratat!.. Considerau apriori ca hoțul să fie musai migrant!…

Acum, să concludem în justa opinie: nu contează naționalitatea hoțului sau a victimei… legea ar trebui să fie aplicată corect oricui și, mai ales, nu poate fi imediat pus în libertate un astfel de individ…