Gala Met 2017 la Muzeul Metropolitan de Artă din New York

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Muzeul Metropolitan de Artă, cunoscut în mod colocvial, „Met” este situat în New York City şi este cel mai mare muzeu de artă din Statele Unite şi unul dintre cele mai vizitate muzee de artă din lume. Colecția sa permanentă conține peste două milioane de lucrări împărțite între șaptesprezece departamente.

Muzeul de Artă al Costumelor a fost fondat de Aline Bernstein şi Irene Lewisohn. În 1937, au fuzionat cu Met și au devenit departamentul Institutului de Costume. Astăzi, colecția sa conține peste 35.000 de costume și accesorii. Din cauza naturii fragile a articolelor din colecţie (sunt costume care au cîteva sute de ani, Institutul de Costume nu este deschis permanent ci o dată sau de două ori pe an, cînd găzduieşte Gala Met şi doar uneori, cînd mai este prezentată o expoziţie pe timp de vară.

 

The Met Gala, numită în mod oficial „The Costume Institute Gala”, sau sub numele de Met Ball, este o gală anuală de strîngere de fonduri în beneficiul Institutului de Costume al Muzeului Metropolitan de Artă din New York. Marchează marea deschidere a expoziției anuale de modă a Institutului de Costume. Evenimentul din fiecare an celebrează tema Expoziției Institutului de Costume din acel an, iar expoziția stabilește tonul pentru rochia formală a nopții, deoarece oaspeții trebuie să-și aleagă costumele pentru a se potrivi cu tema expoziției. În fiecare an, celebritățile au scaune de onoare la acest eveniment.

După ce are loc seara de deschidere, Expoziţia rămîne deschisă timp de cîteva luni. Gala este considerată ca fiind unul dintre cele mai exclusiviste evenimente sociale din New York și una dintre cele mai mari nopți de strângere de fonduri din oraş, cu peste zece milioane de dolari an de an. Este una dintre cele mai importante surse de finanțare pentru Institut. Această deosebită aventură a început încă din anul 1946, şi de atunci pînă în prezent, personalități din lumea artei, modei, din societate înaltă, film și muzică, au defilat pe covorul roşu fiind de altfel considerată a fi cea mai importantă ediție a covorului roșu din industria modei. Modelele sînt fotografiate, criticate, revizuite atît în emsiuni tv cît şi în mari publicaţii din lume.

Anna Wintour, redactor-şef la celebra revistă Vogue și președinte al evenimentului încă din 1995, supraveghează totul, de la lista clienţilor pînă la aşezarea meselor. (foto de la gală)

Toată lumea de la Vogue munceşte zi şi noapte pentru ca evenimentul să fie strălucitor. În 2014, biletele individuale de participare au costat 25.000 de dolari pentru cei din afara listei oficiale de oaspeți, şi de atunci ele au crescut an de an. Lista anuală de clienți include doar 650-700 de persoane.

Gala organizată de Institutul Costumelor din cadrul Metropolitan Museum of Arts din New York a avut în 2017 o tematică intitulată „Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between” – un omagiu adus ţinutelor avangardiste ale creatoarei de modă japoneze Rei Kawakubo. Celebrităţile au fost îmbrăcate şi de această dată de designeri celebri în tema anului.

„Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between”

Să urmărim împreună cîteva dintre celebrităţilor care au fost invitate în acest an pe covorul roşu şi ţinutele lor.

sursa foto: vogue.uk

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •