Galați – hoți de sute de mii de euro în Franța au fost arestați

Patru gălățeni au pus pe jar poliția din Franța ani de zile, după ce au spart mai multe sedii de firme. Au furat sute de mii de euro pe care i-au investit apoi acasă în case și mașini.

Gruparea era organizată ca un ceas elvețian, susțin polițiștii. În urmă cu două zile, polițiștii gălățeni, împreună cu colegii francezi, au făcut mai multe percheziții și i-au reținut pe suspecți.

Hoții își pregătea cu mare atenție fiecare jaf. Urmăreau câteva zile activitatea societăților comerciale, orele de program ale angajaților și dacă existau paznici. Aveau stații mobile și aparatură IT pe care o foloseau pentru ca operațiunile să se deruleze fără greșeală.

Membrii grupării acționau pe timp de noapte, urcau pe clădiri, decupau acoperișurile, apoi pătrundeau în interior, spărgeau seifurile sau casele de marcat și plecau cu banii.

Gălățenii au reușit să fure din 31 de societăți comerciale. Cu banii obținuți și-au cumpărat apartamente și mașini în țară.

În urma anchetei, polițiștii francezi din Limoges au reușit să îi identifice pe suspecți și au cerut ajutor colegilor din România. Este vorba de doi frați din Târgu Bujor, care erau și liderii de grup, și alți doi indivizi din Berești și Vlădești.

Prejudiciul total se ridică la aproximativ 400.000 de euro, fără a fi luată în calcul distrugerea acoperișurilor clădirilor. Bărbații au fost reținuți în baza unui mandat european de arestare și ar putea fi extrădați pentru continuarea cercetărilor în Franța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here