Gândire pozitivă Cum trecem peste dezamăgiri

Majoritatea dintre noi, uneori, pe parcursul vieţii noastre am fost dezamăgiţi. Cei de lângă noi, din familie sau cei de la serviciu poate că ne-au dezamăgit şi ne-au făcut să suferim. Sau am trăit o dezamăgire pentru că am iubit pe cineva nepotrivit. Unele dintre situaţiile de mai sus ne-au făcut să devenim, pe unii dintre noi, trişti, depresivi, furioşi sau să dăm vina pe ceilalţi din jurul nostru. Dar ceea ce uităm cu siguranţă este felul nostru de a trece prin astfel de situaţii şi de a privi totul într-o manieră pozitivă.
Chiar dacă am fost dezamăgiţi în dragoste, nu trebuie să uităm că pe parcursul poveştii de iubire, înainte de a fi dezamăgiţi, am avut mii de momente frumoase care ne-au făcut să râdem, să simţim că zburăm, să ne simţim iubiţi şi apreciaţi, să trăim momente deosebite în care celălalt era lumea noastră. Şi e firesc ca la final, în momentul despărţirii, să ne vină în minte doar sentimentul tristeţii şi că am fost îndepărtaţi, refuzaţi, respinşi. Propun să ne amintim de miile de momente frumoase!
Când pierdem pe cineva drag, poate pentru că a murit sau a ieşit din viaţa noastră, plângem şi suntem trişti. Haideţi să ne amintim printre lacrimi, întâmplări şi momente trăite împreună, amintiri dragi sufletului nostru, momente, în care cei care acum nu mai sunt lângă noi, ne-au făcut să râdem, să dansăm, să plângem de fericire, momente unice în viaţă, să ne amintim sentimentele de fericire!
De cele mai multe ori, după o dezamăgire suntem speriaţi, şi nu dorim să mai dăm posibilitatea altor oameni să ni se alăture în drumul acesta care se numeşte viaţă, de teama de a nu fi din nou răniţi. Uităm însă că, dând o şansă celorlalţi avem şi noi şansa să trăim alte momente de fericire şi de împlinire sufletească. Ne dăm o nouă şansă la fericire, ca să nu ne adâncim în singurătate şi depresie. Doar că acum suntem mai prevăzători, mai neîncrezători.
Este o lecţie de viaţă, o lecţie care ne face mai maturi şi ne pune în situaţia de a trage concluzii, ca să ştim pe viitor ce vrem. Fiecare lecţie de viaţă ne face mult mai înţelepţi.
O zicere românească spune: ,,Un şut în fund este întotdeauna un pas înainte”…să profităm!
Haideţi să nu ne închidem inima, să-i dăm şansa de a bate la unison cu cea a unei alte fiinţe. Haideţi să dăm o şansă inimii să bată în ritmul iubirii!
Copii fiind, am învăţat cele mai de preţ lecţii ale vieţii… După o căzătură ne juleam genunchii şi coatele, plângeam, ne ridicam, dar asta nu ne oprea din joacă. Aşa este şi cu viaţa. E dureros momentul căderii, dar ce mândri suntem de noi, când ne ridicăm şi mergem mai departe.
Să nu uităm! Tot ce azi ne face să suferim, se transformă în amintiri dragi peste ani, când amintirile vor deveni cele mai mari averi ale noastre.

  Nicoleta Barbu