Gătim ala italiana? Vă oferim o foarte ușoară rețetă siciliană

Gătim ala italiana? Vă oferim o foarte ușoară rețetă siciliană: varianta clasică de arancino/a, cea cu ragù, dar în Sicilia puteți găsi zeci de variante, de la cele cu unt până la cele ala Norma.

Iar rețeta arancino cu ragù are, de asemenea, nuanțe diferite, cu sau fără mortadella, cu sau fără șuncă sau brânză Scamorza, dar, în final rezultatul va fi întotdeauna o încântare.

Ingrediente

500 g de orez
Plic de șofran 1
30 g de unt
Sare după gust

Pentru ragù

Sosul de roșii 300 ml
Vită măcinată 100g
100g tocată de porc
Ceapă 1
Mazăre 80g
Foaie de dafin 1 frunză
Ulei evo după gust
Sare după gust
Scamorza, mortadella sau șuncă tăiată (opțional și care se adaugă atunci când se face arancino în umplutură)

Pentru panificație

2 ouă
Pâine la gust
Ulei de semințe 1 litru

Preparare

Mai întâi fierbeți orezul aproximativ 15 minute în aproximativ 1,2 litri de apă clocotită și sărată, astfel încât, după ce este gătit, apa să fie complet absorbită.

Gătiți aproximativ 15 minute, apoi dizolvați șofranul în apă fierbinte și adăugați-l în orezul fiert.

Adăugați untul și amestecați. După aceea, turnați orezul pe o tavă, acoperiți-l cu folie de plastic, astfel încât să nu se usuce și lăsați-l să se răcească fără a-l pune la frigider.

Între timp, pregătiți ragù-ul. Se toacă ceapa, se pune într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de evo (estra-vergine di oliva), când ceapa este moale, se adaugă carnea măcinată și carnea de porc…

…se rumenesc la foc mare, apoi se amestecă cu jumătate de pahar de vin roșu.

În acest moment se adaugă mazărea, se lasă puțin la foc mic și apoi se pune sosul de roșii și frunza de dafin. Gătiți la foc mic până sosul este gros.

După prepararea orezului și a ragù-ului, aici vine compoziția arancino-ului: pentru a modela arancini, ajutați-vă ținând un bol cu ​​apă în apropiere, astfel încât să vă umeziți mâinile.

După aceasta, luați câteva linguri de orez, puneți în căușul palmei, formând un bazin și turnați înăuntru o linguriță de ragù și un cub de scamorza și prosciutto sau mortadella la alegere.

Apoi, închideți cu orezul și dați-i forma clasică ascuțită sau rotundă. În cele din urmă, treceți arancino prin ouăle bătute anterior, apoi prin pesmet și prăjiți în ulei abundent.

Scoateți-le cu o lingură imediat ce dobândesc acea culoare aurie care amintește de portocaliu și serviți produsul fierbinte.

A fost greu? Poftă bună…  cinstiți și un pahar cu vin sicilian sau…          de care aveți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.