Germania a interzis Hezbollah pe teritoriul său, desemnând grupul susținut de Iran ca organizație „teroristă”

Germania a interzis Hezbollah pe teritoriul său, desemnând grupul susținut de Iran ca organizație „teroristă”, a declarat joi Ministerul Federal de Interne.

Poliția a efectuat raiduri de dimineață în Germania pentru a aresta pe suspecții membri ai grupului politic, care are sediul în Liban sub conducerea lui Hassan Nasrallah. Potrivt aljazeera.com

Oficialii de securitate cred că 1.050 de persoane din Germania fac parte din „aripa extremistă” a Hezbollahului. Hezbollah nu recunoaște existența aripilor separate.

Poliția a percheziționat asociații și moschee din vestul statului Renania de Nord-Westfalia, Bremen și Berlin, despre care crede că sunt aproape de Hezbollah și reședințele private ale conducătorilor fiecărei asociații.

Asociațiile aflate în anchetă sunt suspectate că fac parte din Hezbollah din cauza sprijinului financiar și propagandistic acordat organizației, a declarat ministerul de interne.

„Activitățile Hezbollah încalcă legea penală, iar organizația se opune conceptului de înțelegere internațională”, a spus el într-un comunicat.

Mișcarea înseamnă că simbolurile Hezbollah sunt interzise în ședințe și în publicații sau în mass-media. Bunurile Hezbollah pot fi confiscate, dar pentru că este o organizație străină, grupul nu a putut fi dizolvat, a spus ministerul.

La începutul acestei luni, Statele Unite au oferit până la 10 milioane de dolari pentru informații despre comandantul Hezbollah, șeicul Mohammad al-Kawtharani, un asociat al generalului iranian Qassem Soleimani, care a fost ucis într-un atac aerian american în ianuarie.

Grupul este deja considerat o organizație „teroristă” de către Statele Unite, Regatul Unit, Canada și Israel, precum și de Consiliul de Cooperare din Golf (CCG) și Liga Arabă.

Israelul laudă mișcarea

Aplaudând decizia Germaniei, ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat că Berlinul a făcut „un pas semnificativ în lupta globală împotriva terorismului”.

„Cer altor țări europene și Uniunii Europene să facă același lucru. Toate părțile Hezbollah, inclusiv aripile sociale, politice și militare, sunt organizații teroriste și ar trebui tratate ca atare”, a adăugat el.

De asemenea, Comitetul evreiesc american a salutat mișcarea Germaniei.

„Aceasta este o decizie germană mult așteptată, foarte așteptată și semnificativă”, a declarat David Harris, șeful AJC.

Ca moștenire a Holocaustului, Germania are o responsabilitate specială pentru protejarea Israelului.

Ministerul german de interne a declarat că Hezbollah solicită eliminarea violentă a statului Israel și pune la îndoială dreptul său de a exista.

„Organizația este, așadar, fundamental contrară conceptului de înțelegere internațională, indiferent dacă se prezintă ca o structură politică, socială sau militară”, a spus el.

Până acum, Germania a interzis aripa militară a Hezbollahului numai prin toleranța aripii sale politice, care este politica actuală a UE.

Hezbollah a fost fondată în 1982 în timpul războiului civil din Liban. Acum este un mare partid politic din țară, unde deține o majoritate în Parlament împreună cu aliații săi.

Israel și Hezbollah au luptat un război în 2006. Mișcarea sprijină, de asemenea, președintele sirian Bashar al-Assad în războiul civil al țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.