Germania – DA pentru legea Facebook împotriva incitărilor la ură – amenzi de până la 50 milioane de euro.

legea facebook

În timp ce pentru conținuturile criminale, care vor trebui șterse în termen de 24 de ore, cazurile sociale mai puțin clare vor avea o săptămână de timp pentru a fi șterse.

Se numește Netzwerkdurchsetzungsgesetz. Sau, așa cum a fost redenumită, „Legea Facebook”. Unică în lume. Acesta este noul cod care a intrat în vigoare în Germania, împotriva discursului care incită la ură. Mai limpede spus,  Facebook, rețeaua socială  cu mai mult de 2 milioane de membri, dacă nu șterge injuriile și defăimările, va fi obligată să plătească o amendă. O amendă foarte sărată, care poate ajunge la 50 de milioane de euro.

Legea prevede că, acel conținut, „vădit penal”, ar trebui să fie eliminat sau blocat în termen de 24 de ore de la primirea reclamației.

Deși legea este deja în vigoare, coloșii – cum ar fi Facebook și Twitter – au trei luni să acordeze platformele, dar de la 1 ianuarie 2018 paginile ofensive și cu un conținut de insulte, amenințări, calomnie, intimidare și știri false vor trebui să fie eliminate categoric.

Pentru a verifica dacă regulile sunt respectate vor fi 50 de angajați ai Ministerului Justiției, după cum raportează Der Spiegel.  Personalului – în contact cu materiale delicate – va primi sprijin psihologic.