Germania: experiența ”lagărelor de concentrare” nu a fost de ajuns, s-a adus în actualitate testarea gazelor de eșapament al mașinilor pe cobai umani

Probabil sunt foarte multe domeniile de cercetare în care sunt folosiți cobai umani, nu doar animale, fie că vorbim de sectoarele farmaceutice sau alimentare, însă, abia atunci când ajung să fie făcute public, scandalizează… de parcă nimeni nu ar fi știut până atunci nimic!… O lume fățarnică!… Să recunoșatem faptul că, întâi de toate, noi toți, locuitorii marilor orașe, suntem cobai și suntem cei care suportă poluarea doar pentru ca să înflorească economia bazată pe petrol menținută încă viabilă deși, sunt nenumărate soluțiile pentru trecerea la o economie absolut ecologică. În mod intenționat se ”ascund” marile invenții, fie că vorbim de surse alternative și neconvenționale de energie, fie de dispozitive și sisteme tehnologice care nu poluează. Economia mondială încă se bazează pe petrol doar pentru profitul puterii obscure, în batjocura locuitorilor planetei. Motoarele vehiculilor germane nu poluează mai mult decât fabricile germane de produse chimice, nici mai mult decât cele ale altor nații cum ar fi SUA sau China ori India… dar ”războiul economic” își are metodele clasice consacrate și care funcționează excelent. Onestitatea este o grea încercare pentru oricine, dizonestitatea este o marfă și o armă în lupta pentru piață și pentru putere. Și totuși… bine că ies public astfel de experimente pe oameni… poate că doar așa umanitatea conștientizează marile pericole printre care nu doar poluarea, ci și minciuna, fățărnicia!… (fotografiile sunt fără legătură în cazul care urmează, au fost alese pentru sugestie)

Cobai umani, UE: „Suntem șocați, cerem ca Germania să acționeze imediat”

Pentru Bruxelles, testele sunt „neetice și inacceptabile”. Între timp, Volkswagen a suspendat un manager.

Suntem la fel de șocați ca oricine altcineva prin vestea despre utilizarea de cobai umani precum și animale pentru testarea gazelor de eșapament. Este de competența autorităților naționale germane să abordeze această problemă„. Raportează purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, după scandalul din sectorul german al automobilelor. „Luăm notă de disponibilitatea autorităților germane de a investiga și, sperăm, să facă acest lucru, ceea ce necesită acțiuni urgente„, adaugă.

Pentru Bruxelles, testele sunt „neetice și inacceptabile”.

Volkswagen suspendă managerul – Scandalul a făcut deja să cadă un cap. Compania a suspendat șeful relațiilor publice, Thomas Steg, pentru rolul jucat, prin recunoașterea sa, în organizarea de teste cu maimuțe privind emisiile poluante. „El este scutit de responsabilitățile sale până aducerea la lumină asupra a ceea ce realmente s-a întâmplat„, a explicat grupul. Guvernul german a definit aceste teste „nejustificate din punct de vedere etic” și a chemat constructorii în fața comisiei ministeriale de anchetă însărcinată și cu clarificarea scandalului motoarelor diesel falsificate.