Germania îşi „deportează” copiii-problemă în Maramureş – în joc sunt bani mulți

Procurorii români de la Crimă Organizată au date conform cărora programul de reeducare derulat de doi cetăţeni germani în Vişeu de Sus şi finanţat de statul german este doar un paravan în spatele căruia s-au comis infracţiuni.

Acuzaţii similare au fost aduse încă din 2006, când publicaţia „Der Spiegel“ atrăgea atenţia că proiectul prin care au trecut mii de tineri germani „a scăpat de sub control“.

Procurorii de la Crimă Organizată i-au audiat toată noaptea de marţi spre miercuri pe cei opt suspecţi, doi nemţi şi şase români, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi lipsire de libertate în mod ilegal.

„Projekt Maramureş“, proiectul iniţiat de doi cetăţeni germani în Maramureş, considerat de procurorii de la Crimă Organizată un paravan pentru exploatarea tinerilor cu probleme de comportament din Germania, este una dintre sutele de astfel de iniţiative derulate în cadrul unui program guvernamental german.

Kârgâzstan, Grecia, Rusia, Namibia, România sunt câteva dintre ţările în care au ajuns câteva mii de minori germani începând din anii ‘80 în ceea ce se doreşte a fi un program alternativ de reeducare a tinerilor cu probleme, se arată într-o anchetă din 2006 a publicaţiei „Der Spiegel“.

Acuzaţiile aduse atunci unor proiecte similare din România şi din alte ţări sunt izbitor de asemănătoare cu acuzaţiile pe care procurorii DIICOT le aduc, astăzi, celor care coordonează programul din Maramureş. – Citeste mai mult pe: adev.ro/pwyg23

ONG-urile primesc între 4.000 şi 6.000 de euro pentru fiecare copil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.