Ghimbirul – cine încă nu l-a încercat, nu știe ce a pierdut!

radacina miraculoasa

Ghimbirul este o rădăcină cu mii de proprietăți benefice: de la digestie la efecte de slăbire, de la o bună circulație la o luptă împotriva grețurilor, ale afecțiunilor stomacului. Ceea ce recunoaștem imediat la această rădăcină este aroma proaspătă și picantă iar în bucătărie este foarte util pentru a echilibra sau a da o notă aparte mai multor feluri de mâncare. Dar cum să gătești ghimbirul proaspăt? Ce rețete folosești?

Mai întâi de toate, să începem prin a spune că, de cele mai multe ori, va trebui să îl treci prin răzătoare, ca rădăcină, va fi mult mai practic pentru utilizare. Pentru conservare? Ghimbirul proaspăt durează foarte mult în frigider: de la 2 la 3 săptămâni. dacă îl protejezi de umiditate.

Cum să folosești ghimbirul proaspăt în bucătărie.
Cu siguranță nu este o aromă europeană ghimbirul, dar… cu paste este un păcat să nu-l încerci. De exemplu, combină pasta linguine clasice cu usturoi și ardei iuți uscați, adaugă și o doză bună de ghimbir. Pentru a crea o cremă de ghimbir doar vei fierbe crema cu ghimbir tocat și …jocul este făcut!

Gustul de ghimbir, combinat cu lime (lămâi verzi), poate da o întorsătură uimitoare tuturor preparatelor de vară, fie cu pește, carne lejeră sau legume.

Cum deja este toamnă, și să o luăm în considerare de acum încolo până la primii fulgi: dovleacul și ghimbirul împreună sunt una dintre cele mai interesante împerecheri în bucătărie, fie folosit în pilafuri sau dând un ton catifelat cremelor de legume, ciuperci, carne. Iată, vă recomand o supă de dovleac cu ghimbir pentru a întâmpina cum se cuvine primele răceli.

Gustări dulci cu ghimbir, pentru a rămâne în temă. Vorbim despre cubulețe de ghimbir confiate, o alternativă mai sănătoasă la bomboane sau jeleuri. Ferește-te totuși de ceea ce ai putea cumpăra de la supermarket: ar putea fi pline de zaharuri adăugate. Pentru a fi sigur că sunt sănătoase și bune, este bine să le faci acasă.
Cea mai faimoasă rețetă cu ghimbir? Biscuiți de crăciun. Găsești lesne rețete pe internet.

Ghimbirul proaspăt, în general, poate fi folosit în atât de multe dulciuri și deserturi, de la brioșe perfecte pentru iarnă sau pentru micul dejun pe tot parcursul anului, până la cele mai savuroase băuturi.

Cele mai populare printre acestea din urmă, sunt centrifugatul împreună cu  morcovi și/sau mere, deși rădăcina aceasta miraculoasă este excelentă pentru toate rețetele, inclusiv piureurile.

Mană cerească după chefurile de seara: un ceai de ghimbir ajuta digestia și este deosebit de plăcut la gust, mai ales fierbinte. Foarte ușor de utilizat: fierbe doar 3 bucățele de ghimbir proaspăt într-un ibric și lasă să se odihnească și să se răcească doar puțin.

Nu uita, pe internet te așteaptă sute de rețete, de ajuns să cauți asociat cu cuvântul ghimbir. Bolnavii de gastrite sau alte boli digestive ușoare, vor resimți o îmbunătățire imediată a stării lor de sănătate. Dar nu doar aceștia, efectele curative și beneficiile ghimbirului sunt multiple, sunt păreri că ajută chiar și la viața intimă... informați-vă temeinic înainte de orice, iar dacă aveți afecțiuni grave, consultați totuși un medic și nu vă bazați doar pe rețete miraculoase!