Google avertizează! 53% dintre români folosesc aceeași parolă pentru mai multe conturi

Cum puteți rămâne fără bani

Mii de români folosesc aceeași parolă la mai multe conturi. În acest sens, YouGov a făcut un studiu și avertizează aceste persoane. Puteți rămâne foarte ușor fără bani în conturi.

Este de-a dreptul alarmant! (53%) dintre români folosesc aceeași parolă pentru conturile lor online, un sfert (25%) utilizează aceeași parolă la majoritatea, iar 7% chiar la toate, arată un studiu realizat de către YouGov pentru Google.

În cazul în care folosiți aceste parole sau parole asemănătoare și la cardulde credit puteți avea mari probleme.

‘În general, românii nu sunt prea preocupați de riscurile la adresa securității online. Mai mult de jumătate dintre cei care folosesc servicii online care necesită o parolă au răspuns că nu sunt îngrijorați (44% nu foarte, iar 11% deloc) de faptul că oricare dintre conturile lor de servicii online ar putea fi atacat. În cealaltă tabără se află 41% dintre respondenți: 9% foarte îngrijorați, iar 32% destul îngrijorați’, arată reprezentanții Google, într-un comunicat.

În ceea ce privește autentificarea în doi pași, 62% dintre români spun că folosesc această metodă pentru cel puțin unul dintre serviciile online pe care le utilizează. Motivele pentru care restul persoanelor (38%) nu utilizează această metodă sunt diverse, plecând de la faptul că nu s-au gândit la acest lucru (29%) sau nu au auzit de el (14%) și până la lipsa nevoii (19% nu cred că e necesară) sau a încrederii (17% nu cred că le face conturile mai securizate).

Iată ce vă sfătuiesc cei de la Google!

  • puneți parole mai puternice, mai lungi și mai complexe
  • folosiți parole unice pentru fiecare dintre conturile online (exemplu Gmail, Facebook, Emag, iPhone, Xbox etc)
  • administrați-vă inteligent parolele.
  • Există mai multe programe care administrează multitudinea de parole folosite, de la Smart Lock, integrat deja în browserul Chrome și sistemul de operare Android, până la Last Pass
  • configurați opțiunile de recuperare a parolelor în cazul în care nu mai puteți accesa site-ul
  • folosiți autentificarea în doi pași
  • Aceasta presupune un al doilea pas pentru a intra în cont, pe lângă scrierea parolei. De regulă se folosește un cod trimis prin SMS, printr-o aplicație sau utilizarea unei chei fizice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.