Graffiti pe mijloacele de transport din Roma vor fi curățate tot de către cei care le-au realizat

0

Tinerii pasionați de graffiti vor lucra împreună pentru a restabili demnitatea mijloacelor de transport.

Minori writers cu precedente penale sau în curs, vor colabora cu angajații Atac pentru curățarea mijloacelor de transport și a stațiilor. Este rodul unui acord semnat între compania de transport ATAC Roma şi USSM, Oficiul pentru Servicii Sociale pentru Minori din Roma – Departamentul de justiţie juvenilă şi comunitară – Ministerul Justiţiei.

ATAC a găsit propunerea USSM ca fiind salutară și mai ales pentru că intervine în favoarea tinerilor implicaţi în procesele penale laTribunalul pentru minori, prin pregătirea planurilor pentru plasarea acestora în cadrul organismelor instituţionale şi sociale private. Prin urmare, părţile au stabilit implicarea tinerilor în activitatea de restaurare a decorului de pe mijloacele transport şi infrastructură gestionate de Atac, cum ar fi staţiile deteriorate de vandalism aşa-numitele „graffiti“.

”Se consideră iniţiativa va contribui în mod semnificativ la lupta împotriva degradării şi a vandalismului  – a declarat compania într-un comunicat de presăîn același timp reprezintă o oportunitate de dezvoltare pentru tinerii care vor fi implicați.”(sinteză din romatoday)

Așadar, cine murdărește, curăță!… Rareori un graffiti ajunge să fie realizat artistic și placă trecătorilor sau utilizatorilor mijloacelor de transport în comun, de regulă, fiindcă sunt făcute în grabă și la ore din noapte, adesea și cu materiale insuficiente sau neadaptate, ajung să urâțească orașul și să nu transmită niciun mesaj…

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.