Graurii îi terorizează pe locuitorii Romei

Oamenii nu mai ies din casă fără umbrelă – Acum că s-au mai împuţinat turiştii, la Roma îşi fac apariţia, în număr foarte mare, un alt soi de oaspeţi. Milioane de grauri se abat în fiecare seară asupra capitalei italiene.

Autorităţile încearcă să-i alunge cu ajutorul păsărilor de pradă, dar misiunea nu e deloc uşoară.

La final de toamnă şi început de iarnă, Roma găzduieşte un alt gen de vizitatori străini: graurii goniţi de frig din ţările nordice. Ziua, nu deranjează pe nimeni. Însă la lăsarea serii, milioane de păsări umplu văzduhul. Dincolo de zgomotul infernal, problema e că păsările trimit o ploaie de excremente asupra trecătorilor şi a preţioaselor monumente romane.

Graurul e specie protejată în Italia, aşa că primăria nu are prea multe opţiuni. În ultimii ani a apelat, cu oarecare succes, la păsările de pradă.

Oficial: „Tocmai am încheiat o primă operaţiune de alungare a graurilor.”

Şoimii nu fac rău graurilor. Sunt folosiţi ca să-i sperie şi, în cel mai fericit caz, să-i alunge. În acelaşi scop, sunt folosite boxe care emit sunete deloc pe placul musafirilor nepoftiţi. Până la rezolvarea problemei, locuitorii Romei se protejează cum pot.

Localnic: „Fug când îi văd.” Au grijă să-şi pună gluga, dacă au, sau să-şi deschidă umbrela. Alţii nu par deloc deranjaţi de situaţie.

Localnic: „Păsările sunt fantastice.” Şi spaniolii au o problemă cu păsările. Autorităţile din oraşul Cadiz au decis să prindă şi să mute la sute de kilometri distanţă, într-o zonă rurală, în jur de cinci mii de porumbei care s-au stabilit în oraş şi fac o mizerie de nedescris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.