Grecia devastată de FOC – cel puțin 60 de morți și 556 răniți

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

S-au găsit 26 de trupuri arse în curtea unei vile din apropierea capitalei.

Sunt cel puțin 60 de morți și 556 răniți (inclusiv cel puțin 16 copii în stare gravă) balanța dramatică a incendiilor care se întind în cele două păduri mari din Atena. Incendiile sunt alimentate de vânturi puternice, în timp ce un val de căldură a crescut temperaturile în jur de 40 de grade. Autoritățile au declarat stare de urgență și au solicitat ajutor din partea UE. Mii de oameni în fugă. Guvernele europene, printre care cel italian și român au pregătit planuri de ajutor.

 

 

Autoritățile afirmă: – ”De la 6 dimineața a zilei de luni până la 6 dimineața a celei de miercuri am înregistrat 47 de incendii, toate în locuri foarte apropiate”. Sursele au declarat că guvernul grec, potrivit departamentul de pompieri și de poliție cred că declanșările sunt opera unor mâini criminale. Terenurile cultivate sunt arse, unul după altul, iar acest lucru arată că este imposibil să se creadă că incendiile ar fi întâmplătoare sau naturale.

S-au găsit 26 de persoane arse într-o vilă – După cum a raportat Crucea Roșie, în curtea unei vile din Mati, la 40 de kilometri de Atena, au fost descoperite 26 de corpuri carbonizate. În ultimele ore, bilanțul a crescut la cel puțin 60 de victime și peste 500 de răniți. Pentru a raporta aceasta este primarul din Rafina, Evangelos Bournous. Multe cadavre au fost găsite „în case sau în mașini”, a confirmat purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Dimitris Tzanakopulos.

„Mati ca Pompei, mame și copii morți îmbrățișați“ – Imagini cu orașul Mati „care amintește de scena macabră din Pompeiul antichității: salvatorii au găsit printre altele, corpurile carbonizate a două femei care au îmbrățișat copiilor lor în timp ce ardeau“ Televiziunea greacă Skai relatează: Unii oameni au încercat să scape de flăcări fugind spre mare, dar o stâncă i-au forțat să se întoarcă și să încerce o altă cale de evacuare însă, au sfârșit arși de vii“.

Cinci corpuri recuperate pe mare – Cinci cadavre au fost recuperate pe mare, în largul coastei Artemida: un om, trei femei și un copil care se presupune că s-au înecat pentru a scăpa de flăcări. Doi turiști danezi, împreună cu alți oameni – toți salvați – au folosit o plută pentru a scăpa de incendii. Aproximativ 700 de persoane au fost salvate până acum de către garda de coastă din Grecia.

Grecia a activat Mecanismul european de protecție civilă pentru a obține ajutor din partea partenerilor săi. Primul ministru Alexis Tsipras, la rândul său, a revenit repede dintr-o călătorie în Bosnia. Potrivit lui Tsipras, „mai mult de 600 de pompieri“ sunt angajați în incendii, alimentate de vânturi de până la mai mult de 100 de kilometri pe oră, în special în Mati și Kineta, Attica vestică. Tsipras a cerut oamenilor din zonele cu risc sporit să considere că cel mai prețios lucru este viața și să nu încerce să-i protejeze proprietatea cu prețul vieții lor.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •