”Greii” lumii știu cum să evite plata impozitelor!

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Deși ar fi fost de așteptat ca oamenii de stat să își țină curate afacerile și investițiile și mai ales să fie primii care dau exemplu de buni plătitori de taxe, pare că doar ”prostimea” are obligația să întrețină bugetele țărilor lor!

Numele reginei Elisabeta apare în acest scandal.  Inclus pe listă chiar și Lord Ashcroft, fostul lider britanic conservator. În noua „listă neagră“, de asemenea, apare un ministru al lui Donald Trump, care ar fi făcut afaceri cu ginerele lui Putin.

Milioane de lire sterline în profituri generate din bugetul privat al reginei Elisabeta, în urma  investițiilor off-shore ale celor mai bogați și puternici oameni, dezvăluite în cazul Papers of Panama. Regina pare să fi investit sume mari în paradisul fiscal din Cayman prin Ducatul de Lancaster. Dar, pe listă, apar și Bono, Madonna, Rānia al-‘Abd Allāh din Iordania și finanțatorul George Soros.

Moment stânjenitor pentru Lord Ashcroft, omul de afaceri și fostul lider britanic conservator, care la rândul său, ar fi ascuns o avere de 450 de milioane de lire în conturi offshore. În noua listă neagră apare și un ministru al lui Donald Trump. Acesta este secretarul de comerț, Wilbur Ross, implicat în afaceri cu legături ducând până la ginerele președintelui rus, Vladimir Putin. Este vorba, printre altele, de afacerile unei companii de transport maritim în care Ross are interese, și cu care a făcut o serie de investiții offshore. Și asta pe fondul scandalului Russia Gate!

Peste 13,4 milioane de documente confidențiale obținute de Süddeutsche Zeitung din Germania, pe care le-a împărtășit cu International Consortium of Investigative Journalists și partenerii săi, inclusiv The Guardian, BBC, The New York Times și Espresso, care le publică exclusiv în Italia, împreună cu programul investigativ tv Report de la Raitre.

Noul „episod“ despre Panama Papers se referă la documente despre afaceri și tranzacții financiare fără scrupule, de asemenea, atribuite până și ”brațului drept” al premierului canadian Trudeau, giganților americani Apple si Nike (acuzați că au folosit diverse trucuri pentru a se sustrage de la impozitare), ajungând până la oligarhi și companii de stat ale Rusiei, cu implicarea diferitelor țări: din Malta în Republica Congo.

În ceea ce privește profiturile generate de regina britanică, pentru a agrava situația este faptul că, deși, probabil, realizate într-un mod legal, acești bani regina i-ar fi investit în ultimii 12 de ani – prin transferuri off-shore – chiar și în lanțuri comerciale precum Threshers și BrightHouse: care au fost mult timp criticate pentru presupusa exploatare a lucrătorilor, a familiilor sărace și a persoanelor vulnerabile. Ducatului Lancaster, la rândul său, a declarat că nu a avut cunoștință de destinația finală ale acestor investiții, fiind vorba de sume încredințate unor promotori financiari.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •