GREVĂ ÎN TRANSPORTUL PUBLIC URBAN AL ROMEI – Vineri 12 ianuarie 2018

roma milano

Respectate orele de vârf: serviciul va fi activ până la ora 08:30 și de la ora 17:00 la 20:00

”Anul nou, greva veche”. Pentru că prima grevă în transportul local fusese o decizie deja anunțată pentru decembrie, dar apoi amânată. Vorbim despre greva din 5 decembrie, declarată de Faisa Confail, Orsa-Tpl și Usb. Data va coincide cu prima grevă a anului: 12 ianuarie, și anunță o oprire de până la 24 de ore.

Stop autobuze, tramvaie, metrouri și căi ferate urbane (Roma-Lido, și Roma Termini-Centocelle-Civita-Viterbo) operate de ATAC și liniile periferice operate de Roma TPL. În cel de-al doilea caz, al liniilor periferice, în grevă vor fi doar cei de la Roma TPL. Orarele obișnuite de garanție vor fi respectate, iar serviciul va fi activ până la 08:30 și de la 17:00 la 20:00.

Decizia de a amâna greva a provocat indignarea sindicatelor: „Noi credem că Roma se află în criză de democrație, este destul de clar faptul că, din motive complet înșelătoare, se încalcă un drept constituțional într-o tăcere totală a tuturor forțelor politice și instituționale„, sindicatele denunță faptul. „Muncitorilor Atac și TPL Roma le este efectiv împiedicat să-și exprime dezacordul față de o soluție, cea a ”concordatului preventiv”, care, printr-un plan industrial rușinos, face să preseze pe salarii toată greutatea unor datorii cauzate de ani de jafuri corporative comise de binecunoscutul sistem politic„.