Grupul german Bosch va încheia anul 2017 cu 10% mai mulți angajați decât anul trecut

3

Grupul german Bosch avea în România 4.800 de angajați la final de 2016 în țara și va încheia anul 2017 cu 10% mai mulți, fiind bugetate investiții la unitățile de la Blaj și Cluj, a spus directorul pentru România, Mihai Boldijar. Întrebat dacă Bosch poate deschide noi unități de producție în țara, șeful companiei a spus că este „foarte probabil” fiindcă România este extrem de bine văzută în concernul german datorită produselor de calitate excelentă livrate. O decizie în acest sens nu a fost încă luată, dar ar putea veni un anunț în acest an. În România cea mai recentă fabrică deschisă de grupul german a fost în iunie 2013, la Blaj.

Bosch a avut anul trecut afaceri de 332 milioane euro în țara, în creștere cu 50% față de 2015. Numărul de angajați a crescut cu 50%, până la 4.800 de persoane. Pentru 2017 planurile sunt că numărul de angajați să crească cu peste 10%. Grupul a făcut anul trecut achiziții de componente în valoare de 150 milioane euro pe plan local.

Întrebat dacă ar fi posibilă deschiderea unei noi unități de producție în țara, Mihai Boldijar, șeful Bosch România, spune că este „foarte probabil” și că un anunț ar putea veni în cursul acestui an, însă până în prezent nu s-a luat nicio decizie.

El spune însă că România este foarte bine văzută în cadrul grupului Bosch și se știe faptul că livrează produse și servicii la calitate excelentă. „Pozitia României în cadrul concernului este mult mai importantă, iar apetență pentru investiții ulterioare este asigurata”.

Evident că România va concura în cadrul concernului și cu țări din Europa Centrală și de Est în care Bosch are o prezența importantă.

Compania a investit anul trecut 63 milioane euro în țara, în special pentru dezvoltarea producției soluțiilor de mobilitate și pentru activitățile de cercetare-dezvoltare. Anul trecut a fost mărită capacitatea de producție a fabricii de la Blaj, unde în urmaatorii doi ani  plănuite investiții suplimentare  construirea unui depozit nou   unei clădiri de birouri. La Blaj se produc senzori  componente pentru grupul motopropulsor.

Tot anul trecut compania    dezvoltarea unui laborator la centrul de inginerie de la Cluj unde acum  170 de angajați  domenii precum sistemele de  la condus, precursoarele conducerii automatizate. Grupul german are planuri de extindere  următorii doi ani.

Grupul Bosch are la Cluj o unitate de producție, un centru de dezvoltare care lucrează   domeniul mașinilor autonome, iar la Blaj deține  unități de producție pentru industriei auto, iar la Timișoara se găsește un centru de comunicare.

La București își are sediul o societate de distribuție de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate,   comunicații, precum  de echipamente auto.

Bosch are pe  mondial 390.000 de angajați, adăugând 15.000 anul trecut. Afacerile totale au crescut cu 2,5 miliarde euro, spre 73,1 miliarde euro. (0-100hotnews.ro)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.