Guvernul a aprobat ca termenul de eliberare a pașapoartelor să fie redus

În sprijinul românilor care vor să părăsească patria mamă!!! – Purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, a anunțat că Guvernul a aprobat ca termenul de eliberare a pașapoartelor simple electronice, în cazul cererilor depuse în țară, să fie redus astfel: de la 30 de zile la 15 zile lucrătoare de la data depunerii cererilor.

„În şedinţa de guvern de astăzi, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne a fost adoptată o hotărâre de guvern ce modifică şi completează normele metodologice de aplicare a Legii privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

Sunt modificări care simplifică procedurile şi contribuie la reducerea termenelor pentru obţinerea paşaportului. Astfel, termenul de eliberare a paşapoartelor simple electronice în cazul cererilor depuse în ţară se reduce de la 30 la 15 zile lucrătoare de la data depunerii cererilor’, a declarat Nelu Barbu.

Sunt schimbări și în ceea ce privește cererile depuse în străinătate.
„În ceea ce priveşte cererile depuse în străinătate termenul actual este de 90 de zile şi se va reduce în funcţie de ţara unde se află solicitantul, anume: 45 de zile lucrătoare în cazul cererilor depuse în misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în statele membre ale Uniunii Europene şi 60 de zile lucrătoare în cazul cererilor depuse în statele terţe în raport cu Uniunea Europeană, adică statele care nu fac parte din Uniunea Europeană’, a mai spus Nelu Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.