Guvernul a cerut să se falsifice emisiile: miniștrii au ordonat producătorilor de automobile, inclusiv Honda, BMW și Ford, să furnizeze informații false despre cantitatea de CO2 produsă de mașinile lor

Guvernul a cerut să se falsifice emisiile: miniștrii au ordonat producătorilor de automobile, inclusiv Honda, BMW și Ford, să furnizeze informații false despre cantitatea de CO2 produsă de mașinile lor.

Guvernul a ascuns intenționat nivelul gazelor cu efect de seră pompate de peste trei milioane de vehicule noi vândute în Marea Britanie în aproape doi ani.

Miniștrii au ordonat producătorilor și dealerilor de mașini să furnizeze consumatorilor informații false cu privire la cantitatea de dioxid de carbon (CO2) produsă de toate vehiculele noi, inclusiv hibrizii aparent ecologici.

În mod surprinzător, emisiile de CO2 sunt în medie cu 20-25% mai mari decât cele comunicate clienților, atunci când cumpără vehicule populare, precum Honda, BMW, Volkswagen și Ford.

În unele cazuri, acestea sunt mult mai înalte. Cine cumpără un hibrid Toyota Corolla de 1,8 litri, clasificat de What Car ca fiind cel mai bun hibrid din 2020 – în prezent, s-ar spune că vehiculul emite 76 g de CO2 pe kilometru.

De fapt, cifra reală este de 101 g / km, cu 33% mai mult. O anchetă publicată duminică de DailyMail a descoperit că unii dealeri de mașini au o bază de date cu datele despre emisiile reale, dar au fost autorizați de guvern să nu le facă publice.

Secretarul Andy McDonald, din umbră, a acuzat guvernul ieri că a indus în eroare intenționat publicul cu privire la emisiile vehiculelor.

„Consumatorii ar trebui să poată lua decizii în cunoștință de cauză pentru a reduce impactul asupra climei și este scandalos că guvernul lucrează împotriva lor”.

Cifrele secrete vor fi dezvăluite publicului doar pe 6 aprilie, când impozitele auto pe vehiculele noi vor crește brusc. Creșterea este de așteptat să ofere Trezoreriei o investiție anuală de 200 de milioane de lire sterline.

Controversa este legată de un nou sistem de testare a emisiilor și a consumului de combustibil al mașinilor.

Începând cu 1 septembrie 2018, toate mașinile noi au trebuit să se conformeze așa-numitei proceduri de testare a vehiculelor ușoare armonizate la nivel mondial (WLTP).

Aceasta a înlocuit un test discreditat folosit încă din anii 1980, numit Noul Ciclul European de Conducere (NEDC). Experții spun că NEDC a produs rezultate cu CO2 cu 40% mai mici decât gazele cu efect de seră emise.

Producătorilor și dealerilor de mașini li s-a cerut să publice datele privind consumul de combustibil – măsurate în mile pe galon – din teste noi în broșurile de vânzări, site-urile web și showroom-urile lor începând din ianuarie 2019.

Dar li s-a interzis publicarea de cifre reale mai mari de CO2. În schimb, li s-a ordonat să continue să folosească numerele NEDC inexacte. În noiembrie 2018, liniile directoare văzute de Agenția de Certificare a Vehiculelor (VCA), o agenție a Departamentului Transporturilor (DfT), afirmă că „doar cifrele NEDC CO2 vor fi utilizate pe etichete și în publicitate înainte de 6 Aprilie 2020”.

Înseamnă că, cine care dorește să cumpere un hibrid Toyota Prius de 1,8 litri ar fi informat că emisiile de CO2 ale vehiculului sunt în prezent de 75 g / km. De fapt, cifra actualizată, care va fi făcută publică după 6 aprilie, este cu 25% mai mare, 94 g / km.

Guvernul a încercat să justifice acoperirea, susținând că publicarea cifrelor reale ar fi confuză pentru automobiliști. Acest lucru se datorează faptului că până în aprilie, impozitele pe vehicule – care sunt legate de emisiile de CO2 – se vor baza pe date false privind emisiile.

Aseară industria auto a numit politica „bizară” și a spus că vrea să fie mai deschisă publicului.

Jenny Bates, de la Friends Of The Earth, a declarat că ascunderea adevărului a fost o „trădare a celor care încearcă să țină cont de emisiuni atunci când aleg o mașină”. Edmund King de la AA a spus: „Saloanele auto urmează îndrumări guvernamentale complexe cu privire la ce trebuie să arate. Șoferii sunt îngrijorați de mediul înconjurător, iar mulți pot fi loviți de un șoc major: cumpărarea unei mașini cu cifrele vechi numai pentru a constata că producția de CO2 este cu 25% mai mare decât cea declarată.”

Duminica trecută, DailyMail a vizitat șapte saloane pentru mașini, iar datele privind cele mai scăzute emisii de NEDC au fost citate în fiecare.

Mike Hawes, de la Societatea producătorilor și comercianților de autovehicule, a declarat: „Producătorii nu sunt, în mod bizar, autorizați prin lege să afișeze cifrele WLTP din showroom-urile sau reclame din Marea Britanie până în aprilie – nu este ceea ce industria a dorit „.

Toyota a spus că, în timp ce reglementările guvernamentale îi împiedică să utilizeze date WLTP în broșurile sale, personalul a primit aceste date astfel încât să poată „informa clienții”. Site-ul său web precizează că datele privind CO2 sunt „supuse unor modificări pentru vehiculele noi înmatriculate după 1 aprilie”.

DfT a spus: „Noul regim de testare a emisiilor din aprilie 2020 oferă o reprezentare mai atentă a consumului de combustibil real și a emisiilor de CO2, permițând consumatorilor să ia decizii mai informate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.