Guvernul olandez îi va plăti pe cei care merg cu bicicleta la serviciu

Cu o populație de 17 milioane de locuitori și peste 23 de milioane de biciclete, Olanda are deja mai multe biciclete decât locuitori. Iar pentru a-i încuraja pe oameni să folosească tot mai mult acest mijloc de transport, guvernul este dispus să îi plătească, scrie CNN.

Cei care merg cu bicicleta până la serviciu vor putea câștiga chiar și 30 de euro/lună, dacă parcurg cel puțin 7,5 kilometri/zi, 20 de zile pe lună, în condițiile în care un kilometru presupune o subventie de 0,19 euro.

Recent, Olanda a anunțat că va investi 345 de milioane de euro în infrastructură pentru bicicliști, cu scopul de a încuraja peste 200.000 de locuitori care nu folosesc bicicleta să treacă la acest mijloc de transport, în următorii trei ani.

Cincisprezece noi rute vor fi integrate în așa-numitele „autostrăzi pentru bicicliști”, vor fi create 25.000 de spații pentru parcarea bicicletelor, iar 60 de depozite vor fi renovate.

„Vreau să mă asigur că oamenii pot ajunge ușor la serviciu, la școală, în vizită la familie sau prieteni”, a spus secretarul de stat Stientje van Veldhoven.

Bicicletele sunt foarte populare în Olanda. În 2016, peste o pătrime din toate călătoriile din Olanda erau pe bicicletă. Însă doar 25% dintre acestea erau ale oamenilor care merg spre locul de muncă. În principal, olandezii folosesc bicicleta pentru a se recrea sau pentru a merge la cumpărături, la școală sau pentru alte activități.

Van Veldhoven spune că peste 50% dintre olandezi locuiesc la mai puțin de 15 kilometri de locul de muncă, iar jumătate dintre șoferii care merg cu mașina la serviciu parcurg, în medie, 7,5 kilometri, o distanță care poate fi parcursă lejer cu bicicleta.

De aceea, guvernul olandez îi va plăti cu 0,19 euro pe kilometru pe aceia care merg cu bicicleta la serviciu, bani care provin din scutirile de taxe. Guvernul le cere și companiilor să susțină acest demers și să le acorde angajaților beneficii în funcție de kilometrii parcurși cu bicicleta, în drum spre serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.