Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență care schimbă radical viața salariaților din România

Potrivit surselor Bugetul.ro, schimbările privind salariul minim pe economie și salariul minim diferențiat nu vor fi introduse de la 1 noiembrie 2018, deoarece trebuie făcută, în primă instanță, o modificare radicală.

Mai întâi, trebuie schimbat Codul Muncii, în ceea ce privește salariul minim diferențiat, iar acest demers va fi făcut prin Ordonanță de Urgență, conform experților din Ministerul Muncii.

Dat fiind că majorarea salariului minim pe economie și introducerea salariului minim diferențiat vin la pachet, specialiștii din Ministerul Muncii dezvăluie că, în primă instanță, ar trebui modificat Codul Muncii, printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului, evitând astfel o ulterioară trimitere în instanță a MMJS.

Cum introducerea salariului minim diferenţiat le-ar pune probleme mari companiilor din România, Ministerul Muncii a dorit să le lase un scurt răgaz, înainte de a le obliga să se conformeze.

Surse din interior ne-au declarat că majorarea salariului minim pe economie și introducerea salariului minim diferențiat, în funcție de studii și de vechime, vor fi introduse la pachet, de la 1 Decembrie 2018.

„Pentru a nu omorî companiile, în cazul în care veneam cu această majorare peste noapte, vom adopta această modificare de la 1 Decembrie 2018, nu de la 1 noiembrie, așa cum a prevăzut Comisia Națională de Prognoză. Atât creșterea salariului minim pe economie, cât și salariul minim diferențiat vor veni la pachet”, ne-au declarat surse din interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.