Hei, ai curajul sincerității într-un dialog deschis?

Hei, ai curajul sincerității într-un dialog deschis?

Sute de mii de produse destinate cosmeticii. Creme de zi, de noapte, creme pentru de la fără un sfert până la și jumătate ale fiecărei ore; cosmetice pentru mers la serviciu, pentru cina de seară, pentru funeralii sau nunți, cosmetice pentru ca să fim ALTFEL frumoși,  cosmetice pentru animale de companie, o infinită binefacere sau o risipă?

Cuvântul cosmetică este din grecescul kosmeticos, are trimitere la cosmos, la frumusețe și perfecțiune așa cum doar cosmosul este. Cosmetica este veche de când omul sau aproape!

Hei, ai curajul sincerității într-un dialog deschis? Trebuie să recunoaștem faptul că sunt anumite cosmetice care chiar ne ajută, civilizația înseamnă și estetică și ea a produs concepte și obișnuințe, criterii și iată, nu mai arătăm precum omul din Neanderthal… dar cum arătăm?

Unii ne-au ,,ajutat” să facem o gravă confuzie între sănătate și frumusețe, aspect. Omul sănătos este frumos de la sine. Cosmetica te poate ajuta să pari cumva frumos dar se vede că sănătatea ta nu mai este optimă, când nu este.

Natura ne-a servit gratis cu mii de soluții care să ne ajute la sănătate și la aspect, de ce nu, nu este ceva rău să le folosim, însă… unde începe marea prosteală?!

Tare ne-ar plăcea să aflăm dacă există în ziua de astăzi vreo casă din care să lipsească în absolut produsele de cosmetică. Nu ne referim aici la detergent sau săpun, poate nici  la parfumuri, creme, balsamuri, coloranți pentru păr, ten, unghii, ustensile pentru machiaj și așa mai departe, ci la reala lor necesitate. Există așa ceva?

Atât bărbații cât și femeile, mai nou și copiii, cumpără și utilizează produse cosmetice. De ce? Nu ne place cum arătăm? Ne spală creierul publicitatea?

Vă propunem o dezbatere pe tema aspectului nostru pentru ca să înțelegem DE CE folosim cosmeticele.

Un parfum, un dezinfectant, o emulsie după bărbierit, poate că sunt inerente, dar de ce ne vopsim fața, părul, unghiile? De ce nu ne place cum suntem frumoși așa, din naștere? Ne-au învățat că avem defecte și că trebuiesc acestea ,, mascate” cumva. Am ajuns o anumită vârstă și ni se albește părul și, vrând să părem mai tineri, ne vopsim, dar oare sunt urâți oamenii cu părul alb? Oricum, oricine se ”prinde” de figura că părul nostru este vopsit și nu mai putem înșela pe nimeni, în plus, cui îi pasă că noi nu mai avem 30 de ani, ci încă 20 în plus? Ar trebui să fim mândri că am apucat o vârstă și să sperăm să ajungem la vârsta venerabilă!

Hei, ai curajul sincerității într-un dialog deschis? Adolescentele care sunt de o prospețime și o frumusețe uluitoare, se mâzgălesc pe față, urâțindu-se, sau își vopsesc părul care deja natural arată splendid, are luciu și sănătate naturală, de ce vor fetele să se sluțească? Cine le determină să cheltuie și să se urâțească?

Vă invităm așadar să comentați absolut liber și cât mai sincer cu părerile vostre pro și contra cosmeticelor. Să găsim, printre utilitate și indispensabilitate, și exagerarea care ne zăpăcește portofelul și ne strică sănătatea dese ori.

Un alt motiv al dezbaterii este și conștientizarea faptului că noi chiar suntem frumoși, cu sau fără cosmetice și cheltuim sume colosale din venitul nostru mizer pentru a părea alții... de ce? Nu e bine să fim noi înșine?

Atenție: nu vorbim aici despre igienă, spălat, detergenți, deodorantele deseori necesare (firește, doar după ce ne-am spălat, să nu se amestece sudoarea cu parfumul!)

Aveți curajul sincerității unui dialog deschis? Sau folosim cosmetica vorbirii?

Hei, ai curajul sincerității într-un dialog deschis?
aberații?
Articolul precedentCum afli dacă rinichiul tău este bolnav
Articolul următorITALIA – Bonus 1.000 de euro pentru creșă (asilo nido): cererile pot fi depuse
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno