Hoața de buzunare ”trădată” în flagrant de un selfie

Hoața a fost imortalizată de victima către sa, care, inconștientă de furtul care avea loc în spatele ei, cu smartphone-ul tocmai își făcea un selfie suvenir în Galleria Vittorio Emanuele din Milano.

Telefoanele noastre inteligente ne însoțesc azi peste tot și ne păzește până și spatele! O turistă aflată în vacanță la Milano, își făcea un selfie în Galleria Vittorio Emanuele, la câțiva pași de Duomo, astfel, a reușit să surprindă momentul în care o hoață de buzunare, pe la spatele ei, aborda rucsacul pentru a-l ”ușura”. De bună seamă că hoața se gândea doar la cât de greu i-o fi bietei turiste cu un rucsac atât de greu!

Pentru ofițerii de poliție a fost o joacă de copil să identifice hoața, o tânără femeie rom, de 19 ani, de origine bosniacă, însărcinată, dar și cu o serie de precedente specifice. Povestea, relatată de ziarul Il Giorno, a devenit viral pe rețelele sociale și pe pagina Facebook a Tranvieri di Milano.

Episodul s-ar fi întâmplat sâmbătă după-amiază în centrul însorit al orașului Milano. Victima hoaței este o turistă din Bulgaria, de 26 de ani. La momentul acelui selfie, femeia observă o prezență în spatele ei, care apoi fuge imediat, încercând să-și piardă urma cu portofelul abia furat.


În atenția tuturor: nu țineți rucsacul în spate în locurile aglomerate și mai ales nu lăsați portofelul și actele în buzunărașele accesibile ale rucsacului. Marile orașe în special cele turistice mustesc de hoți de buzunare.