Hoațe de buzunare, minore de etnie rrom din Balcani, un pericol pentru turiștii aflați la Roma

Turiștii în vizorul hoților. Controalele efectuate de către Comandamentul Provincial al Carabinierilor din Roma, de-a lungul străzilor comerciale și în apropierea centrelor comerciale ale capitalei, au condus în ultimele ore la arestarea altor trei nomazi, hoți de buzunare.


În Piazza Ara Coeli, în timpul unuia dintre controale ale carabinierilor în haine civile, au oprit o tânără bosniacă de 19 ani, și alte două hoațe de buzunare nomade, de 12 și respectiv 14 ani, de origine sârbă, toate cu precedente specifice și venind din tabăra de nomazi din Castel Romano, aceasta pentru că au furat portofelul unui turist rus, care conținea cărți de credit, documente personale și câteva sute de euro în numerar.


Carabinierii au recuperat bunurile furate, care au fost apoi returnate victimei. Țigăncile au fost duse la secția de poliție, apoi, fata de 19 ani a fost însoțită la ea acasă iar cele două minore au fost duse la Centrul de Primire minori Virginia Agnelli de la Roma – și puse la dispoziția instanței de competență, unde vor răspunde pentru faptele lor de furt agravat.


Peste câteva luni, dacă nu chiar mult mai devreme, călătorii mijloacelor de transport din Roma, le vor putea revedea pe aceste trei tinere țigănci din nou ”la lucru”, buzunărind pe mai departe oamenii…! Între timp, sunt alte echipe de serviciu așa că… atenție la buzunare și la tot ce aveți ca bagaj.