Horror și mister în Rusia: 54 de mâini într-o pungă îngropată în zăpadă

Anchetă cu privire la descoperirea atroce de la granița cu China: 27 de perechi de mâini au fost tăiate și îngropate lângă un râu. Deschisă orice pistă: de la legea talionului până la criminal în serie.

Realitatea depășește fantezia unui film de groază în satul Vladimirovka, la granița de vest între Rusia și China: 54 de mâini au fost găsite într-un sac pe malurile râului Amur unde locuitorii mergeau la pescuit. La vederea primei mâini  ”izvorând” din zăpadă, au chemat imediat ofițerii de poliție, aceștia au ajuns la locul descoperirii, au început să sape, descoperind în interiorul unui sac alte 53, amputate de la încheietură. Douăzeci și șapte de perechi de mâini, la care anchetatorii iau amprente digitale pentru a le descoperi proprietarii.

Vestea descoperirii teribile a fost dată de site-ul web Siberian Times. Poate fi vorba de mâini aparținând  cadavrelor unei morga și înghețate pentru a fi vândute traficanților de organe? Sau tăiate și ascunse după o încăierare între clanurile mafiei, pentru a împiedica identificarea cadavrelor? O pedeapsă pentru furt, inspirată de legea biblică a talionului? Un ucigaș psihopat în serie?

Faptul că lângă sac au fost găsite bandaje și alte bunuri de spital ar înclina în favoarea primei ipoteze, dar încă rămâne deschisă oricăreia, de mutilare, precum și oricare altele. „Un spectacol dezgustător”, a declarat un martor, în timp ce poliția a refuzat să comenteze și să dezvăluie detalii suplimentare.