Iată ce face coronavirus în plămânii victimelor

Imaginile cu raze X și scanările CT, inclusiv cele ale unui bărbat chinez de 44 de ani care a murit de coronavirus, arată cum boala devastează plămânii victimelor sale.

Scanările prezintă pete albe în colțurile inferioare ale plămânilor care indică ceea ce radiologii numesc opacitatea geamului înghețat: umplerea parțială a spațiilor de aer. Scrie DailyMail.

Aceste anomalii identificate de medici în scanarea pacienților cu coronavirus sunt similare cu cele întâlnite la pacienții cu SARS și MERS.

Radiografia toracică șocantă  a unei victime a coronavirusului, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care a lucrat pe piața de fructe de mare din Wuhan, se crede că este originea epidemiei, arată clar anomalia opacității geamului înghețat.

Scanările, lansate de Societatea Radiologică din America de Nord, arată cum lichidul din spațiile plămânilor omului a devenit mai pronunțat de-a lungul timpului, la fel de evident când se compară imaginea A cu imaginea F.

Bărbatul a fost internat în 25 decembrie 2019, după ce a suferit de febră și tuse timp de aproape două săptămâni. Medicii au diagnosticat bărbatul cu pneumonie și sindrom de detresă respiratorie acută.

În ciuda faptului că a fost tratat de medici, a murit o săptămână mai târziu.


Scanările CT ale unei femei în vârstă de 54 de ani care au prins coronavirus după călătoria la Wuhan, China, arată aceeași umplere parțială a spațiului aerian.

Femeia a fost diagnosticată cu pneumonie severă cauzată de virus după ce a suferit de febră, tuse, oboseală și congestie toracică timp de o săptămână și i s-a administrat oxigen și antibiotice.


Scanarea unei femei de 45 de ani din provincia Sichuan din China, care s-a testat pozitiv pentru COVID-19 după întoarcerea din Japonia, arată patch-uri albe și o „marcă de halo inversat” în lobul superior stâng al plămânului.

Patch-urile albe mari observate în scanări au fost, de asemenea, identificate cu sindromul respirator acut sever (SARS) și sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

Ambele sunt, de asemenea, clasificate ca fiind coronavirusuri, iar SARS a dus la 8.000 de cazuri și 774 decese în China, din noiembrie 2002 până în iulie 2003.

Cea mai obișnuită modalitate de a identifica coronavirus este de a lua tampoane de salivă sau mucus de pe nasul sau gura de la un pacient sau de a testa în mod alternativ flegma pe care o produc.

Cu toate acestea, testul este eficient doar atunci când pacientul prezintă simptome.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial epidemia COVID-19 ca pandemie, după ce numărul de pacienți cu infecție care pun viața în pericol a depășit 112.000, iar numărul de decese s-a apropiat de 4.500.

Numărul de decese de la focarul din Italia a crescut de la 196 la 827 în ultimele 24 de ore.

Numărul total de cazuri din Italia, țara europeană cea mai afectată de virus, a crescut la 12.462 față de precedentele 10.149, cu o creștere de 22,8 la sută.

Până în prezent, opt britanici au murit în urma virusului. Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în Marea Britanie a ajuns miercuri la 460, inclusiv un ministru în departamentul de sănătate.

Primul ministru Boris Johnson a avertizat că, în săptămânile următoare, au fost posibile măsuri mai stricte pentru a conține răspândirea virusului.

Toate țările europene, și nu doar, iau măsuri drastice pentru prevenirea răspândirii virusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.