Imagine apocaliptică. Porc din UE și pulpe americane – după o gripa porcină și una aviară

Asta vor mânca românii!
Anunţate cu surle şi trâmbiţe ca fiind cele mai mari pericole care vor ataca vreodată omenirea, capabile să răpună până la jumătate din populaţia planetei, “gripa porcina” și “gripă aviară” nu par să fie decât  sperietori create spre a-i face pe pământeni să tremure doar când văd un purcel amețit sau o biată găină picotind de somn…

Pentru ca, după ce luni în şir mass media internaţională, la rândul său convinsă de realitatea ameninţării, a avertizat asupra pericolului, în ultima vreme tot mai mulţi oameni încep să-şi dea seama că sunt victimele unei uriaşe manipulări. O manipulare din care de pierdut pierd, desigur, cei mai săraci locuitori ai Terrei, şi de câştigat câştigă cine altcineva decât cei deja foarte bogaţi…

Astfel, potrivit prestigiosului cotidian britanic “The Independent”, una dintre principalele beneficiare ale acestei psihoze sunt un grup de companii printre ai cărei acţionari se numără și fețe mari americane. Aceaste companie a obţinut profituri consistente.

După cum a relevat chiar postul de televiziune CNN, guvernul american a comandat deja doze în valoare de 58 milioane de dolari din acest medicament, pentru soldaţii americani cantonaţi în străinătate, iar Congresul ia în considerare achiziţionarea de câteva zeci de milioane de doze, pentru uzul civililor, deşi nicio găină de peste Atlantic n-a “strănutat” măcar… Mulți politicieni americani sunt implicaţi în această afacere.

Până în prezent, multe ţări au comandant deja cantităţi mari de medicamente anti-virale, ca măsură de prevedere. Adică, cheltuieli masive de milioane de dolari.

Nici în Europa, lucrurile nu stau diferit, dar aici interesele care primează sunt, se pare, nu doar ale concernelor farmaceutice, ci şi ale magnaţilor din industria alimentară, decişi să elimine total concurenţa micilor producători şi a fermierilor.

Nimeni nu contestă existenţa virusului H5N1, dar tot mai numeroşi sunt cercetătorii care apreciază că virulenţa acestuia a fost mult exagerată. Faptul că în anii trecuţi, la o populaţie de peste un miliard de locuitori, cât are China, au murit din cauza gripei aviare o sută de oameni, nu justifică deloc avertismentele pompieristice ale OMS – ca o comparaţie, formele banale de gripă ucid anual zeci de mii de chinezi şi nimeni nu se alarmează!

Că lucrurile au luat-o razna recunoaşte şi ministrul Agriculturii din Spania, care declara unui post de radio că “ideea unei pandemii printre oameni este ceva ce ţine de science-fiction, momentan gripa aviară este exclusiv o problemă veterinară.” Asta în vreme ce dr. Anna Thorson, de la institutul suedez Karolinska, aprecia acum ceva ani că simptomele prin care virusul H5N1 se manifestă la oameni sunt mult mai blânde decât se estimase, deci apariţia unei pandemii, similare celei de gripă spaniolă din 1918, este total exclusă.

Aşadar, lăsând la o parte exagerările concernelor farmaceutice din marile state ale lumii, interesate, aşa cum am văzut, în menţinerea acestui tam-tam mediatic, gripă aviară nu pare să fie mai periculoasă, la oameni, decât un guturai, dar îl costă bani buni pe contribuabilul din Statele Unite, Europa Occidentală şi de aiurea.

Şi, revenind la… porcii șigăinile noastre, am putea spune că, obligaţi să accepte stricteţea normelor UE în privinţa acestei “primejdii” bieţii români, popriţi în carantină, fără apă şi provizii şi cu găinile și lorcii masacrați, se vor resemna să renunţe la puiul la ceaun preparat ca la mama acasă şi să se mulţumească doar cu faimoasele “pulpe americane”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.