IMAGINI ȘOC: Înghesuiți unul lângă altul membrii unei bande criminale internaționale


Suntem obișnuiți în ultimele luni de zile la izolare și imagini cu totul și cu totul diferite față de grupajul fotografic pe care îl puteți viziona mai jos, în cele ce urmează…

Deținuții dintr-o închisoare din El Salvador au fost forțați să intre împreună într-o închisoare, în timp ce autoritățile au ignorat sâmbătă regulile de distanțare socială. Potrivit DailyMailOnline.

Deținuții de la închisoarea Izalco au fost înghesuiți unul lângă altul, după ce președintele Nayib Bukele a ordonat măsuri de izolare a închisorilor care conțin membri de bandă.

Președintele Bukele a spus că liderii lor vor fi trimiși la izolare după o bruscă apariție a 22 de cazuri de crimă, vineri.

Președintele Bukele a scris pe Twitter: ”Niciun contact cu lumea exterioară. Magazinele vor rămâne închise și toate activitățile vor fi suspendate până la o notificare ulterioară. Liderii bandei vor intra într-o închisoare solitară.”

Bukele a spus că blocarea la „maximă urgență” va fi aplicată în timp ce Poliția a investigat cele 22 de crime raportate vineri.

Acest număr de arestări a fost cel mai mare într-o singură zi de când Bukele a preluat funcția în iunie trecut, a spus un purtător de cuvânt al Poliției.

Cu doar câțiva ani în urmă, El Salvador, a fost mult timp afectat de activitatea bandelor de stradă puternice, cunoscute sub numele de maras, a avut cea mai mare rată de omucideri din Sud America.

Cu toate acestea, crimele au scăzut semnificativ sub Bukele, iar țările din America Centrală au avut mai multe zile fără omucideri în ultimele luni.

El Salvador a impus unele dintre cele mai severe măsuri din America pentru a combate răspândirea epidemiei.

Țara a început o izolare la nivel național pe 22 martie și a încălcat legile privind izolarea pedepsiților cu închisoarea.

Organizațiile pentru drepturile omului din țară au făcut campanii împotriva unor măsuri severe și au contestat unele rețineri care nu permiteau înfățișarea oamenilor în fața unei instanțe înainte de a fi închiși.

Curtea constituțională a țării a decis eliberarea unor persoane reținute ilegal. Dar președintele Nayib Bukele a continuat să apere autoritatea Poliției pentru a reține oamenii și a-i trimite în arest.

„Guvernul insistă asupra folosirii detenției ca pedeapsă pentru cei care încalcă ordinele executive”, a declarat pentru Al Jazeera, Celia Medrano, șefa programului de organizare a drepturilor omului din San Salvador.

„Ei trebuie să considere că există o situație de lucru informală pentru traiul multor persoane care nu sunt în măsură să mențină carantina în casa lor.”

Țara, de 6,4 milioane de oameni, a avut doar 298 de cazuri confirmate, cu opt persoane care au murit de la începutul pandemiei, potrivit Universității John Hopkins.

Cine sunt bandele din El Salvador?

În ultimii ani, peste 100.000 de salvadoreni au fost strămutați din casele lor și au fost nevoiți să fugă din țara lor din America Centrală, din cauza amenințării constante cu care s-au confruntat din partea bandelor stradale.

Membrii bandei sunt în mare parte oameni ai organizațiilor criminale Barrio 18 și MS-13 formate din deportații din Statele Unite.

Mara Salvatrucha, cunoscută popular sub numele de MS-13, este o bandă criminală internațională născută în Los Angeles, California, în anii 70 și 80.

Banda s-a răspândit apoi în multe părți ale Statelor Unite continentale, apoi, Canada, Mexic și America Centrală și este activă în zonele urbane, sub-urbane și rurale.

Majoritatea membrilor sunt americani, în special salvadoreni. MS-13 este faimoasă prin cruzimea și rivalitatea sa cu gașca de stradă Barrio 18. Ca bandă internațională, istoria sa este strâns legată de relațiile dintre Statele Unite și El Salvador.

Iată grupajul foto …insolit:

Cum comentați asta?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.