IMAGINI ȘOCANTE: A tăiat cu lame de ras urechile cățelușilor pentru a-i vinde scump unor celebrități

Admirați un cățeluș frumos? Întrebați-vă mai întâi dacă nu cumva acel suflețel nu a fost mutilat.

Crescătorul care a folosit lame de ras pentru a efectua operații cosmetice dureroase pe cățeluși rasa Bulldog american, apoi i-a vândut unor celebrități, inclusiv Leigh-Ann Pinnock, de la Little Mix, admite acuzațiile de cruzime față de  animalele, în instanță.

Un crescător de câini care a tăiat urechile cățelușilor cu lame de ras înainte de a-i vinde cu mii de dolari clienților celebrității a admis acuzații de cruzime animală. Potrivit DayliMail.

Simon Davis, în vârstă de 34 de ani, a aplicat proceduri cosmetice dureroase înainte de a le vinde clienților cu profil înalt, inclusiv vedeta lui Little Mix, Leigh-Ann Pinnock, de la propriile ferme de reproducție numite Lions Lair.

Magistrații au ascultat declarațiile, iar poliția a efectuat o incursiune la adresa de domiciliu din Bedworth, Warwickshire, pe 30 ianuarie anul trecut.

Au găsit șapte cuști într-un garaj transformat în laborator în grădina din spate, care conține în total opt cățeluși.

O cățea fătase 11 pui, dintre care doi au fost găsiți vânduți cu 7.000 de lire sterline. La percheziție s-a confiscat și un „kit pentru a tăia urechile” cu lame de ras.

Șapte dintre cățelușii pe care i-a crescut și i-au vândut, între 3.000 și 7.000 de lire sterline la un moment dat, aveau tăiate urechile – o procedură în care o parte a urechii este tăiată cu un cuțit sau o lamă de ras pentru a face câinii mai atrăgători.

Procedura crudă, cunoscută sub denumirea de andocare, este ilegală în Marea Britanie, în conformitate cu legea privind protecția animalelor, cu excepția cazului în care este efectuată din motive medicale.

Atunci când potențialii proprietari s-au întrebat de ce au fost tăiați câinii – procedură despre care știau că este ilegală în Marea Britanie – Davis le-a spus că animalele au fost operate în America și a justificat costurile uriașe susținând că trebuia să plătească costurile de transport și impozitele de import.

Curtea Magistraților Coventry a auzit cum unul dintre cățeluși, numit Kyro, a fost cumpărat de o cântăreață de la Little Mix și iubitul său fotbalist Andre Grey, care joacă pentru Watford.

Aaron Chalmers, membru al distribuției Geordie Shore, a cumpărat, de asemenea, un câine de la aceeași firmă.

Fotografiile șocante găsite pe telefonul lui Davis de către anchetatori arată o parte dintre cățelușii pe care i-a ridicat în timp ce aceștia erau supuși procedurii la sediu.

Davis a fost trimis în urmărire penală pentru șapte fapte, el a crescut și a vândut câini timp de trei ani, ceea ce înseamnă că adevăratul număr de câini care au fost tăiați de el ar putea să ajungă la sute.

Davis a admis șapte infracțiuni în temeiul Legii privind bunăstarea animalelor când a apărut la curtea magistraților din Nuneaton, pe 17 decembrie.

A fost condamnat la 18 săptămâni de închisoare timp de 12 luni și i s-a ordonat să facă 160 de ore de muncă neplătite.

De asemenea, i s-a interzis să dețină animale timp de 15 ani și i s-a ordonat să plătească peste 10.000 lire sterline despăgubiri, împreună cu un supliment de 115 lire sterline pentru victime.

Alți nouă bulldogi americani au fost găsiți pe adresa mamei lui Davis din apropiere, inclusiv doi cățele gravide, dintre care șase aveau și urechile tăiate.

Davis a încercat să achiziționeze un fel de dopuri care sunt atașate de ureche și folosite ca un stencil pentru a crea „forma uniformă” dorită în timpul procesului de tăiere.

În plus, fotografiile care arată cățelușii înainte și după tăiere și obiectele utilizate în chirurgie, cum ar fi seringile, lamele de ras și forcepsul au fost confiscate din ambele proprietăți.

Sara Pratt a declarat: „În urma publicității create atât de Simon Davis cât și de canisă, alături de cumpărătorii celebrități, au apărut numeroase imagini cu cățelușii firmei Lions Lair în media, inclusiv în Statele Unite.”

„Nu există nicio modalitate de a ști care medicamente au fost folosite în timpul și după operațiile din canisele Davis, sau dacă acești câini sau cățeluși au primit o ameliorare adecvată a durerii în timpul și după operații.”

„De asemenea, este imposibil de spus dacă oricare dintre operațiile efectuate au avut complicații în orice stadiu care ar fi provocat suferințe suplimentare câinilor sau cățelușilor, cum ar fi infecții etc.”

Condamnarea, judecătorul Davinder Athwal, a declarat lui Davis: „Obțineți această sentință din cauza suferinței inutile aduse animalelor și a câștigurilor financiare pe care le-ați făcut.”

„Aceasta a fost o afacere comercială pe scară largă. Știați clar că operația pe care o efectuați a fost ilegală și ați acceptat riscurile asociate unei operații ilegale contrare bunăstării animalelor.”

Inspectorul RSPCA, Herchy Boal, a declarat: „RSPCA se opune tăierii urechii – un proces în care urechile sunt îndepărtate sau modificate chirurgical. Este dureros, complet inutil și deseori se face doar în scopuri de aspect.”

„Câinii nu trebuie niciodată maltratați în scopuri cosmetice, iar tăierea urechii poate fi de fapt dăunătoare sănătății, comportamentului și bunăstării lor.”

„Am dori să îndemnăm oamenii să nu cumpere niciodată un câine cu urechi tăiate și să raporteze RSPCA orice îndoială cu privire la tăierea urechilor.”

RSCPA a avertizat acum oamenii să nu fie tentați să cumpere câini care au avut urechile tăiate, deoarece văd celebrități care le cumpără.

Inspectorul a adăugat: „Celebritățile trebuie să înțeleagă că oamenilor le place să copieze ceea ce cumpără ei – iar acest lucru se aplică animalelor de companie, precum și genților sau paltoanelor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.