Imagini șocante: salvat după ce a petrecut o lună în bârlogul unui urs

UPDATE: acest articol s-a dovedit ca fiind o farsă mediatică, pentru a demonstra foamea de senzațional și iată dovada, același video a mai fost folosit într-o știre, așa-zis șocantă, petrecută la Soci: video


„M-a păstrat pentru ca să mă mănânce mai încolo”: omul, rus de origine, arătând ca o mumie, este salvat după ce a petrecut o lună într-un bârlog al unui urs, după ce animalul i-a rupt coloana vertebrală și ”l-a lăsat în viață” pentru …un viitor prânz…

Salvatorii spun că omul arăta ca o mumie când a fost găsit în vizuină. Alexander, victima, le-a spus medicilor că și-a băut propria urină pentru a supraviețui în bârlog.

Doctorii: a fost un miracol că omul nu a murit în chinul său copleșitor, ținând seama mai ales de faptul că era grav rănit, cu coloana ruptă.

Omul a fost descoperit de niște câini de vânătoare în regiunea rusească Tuva, lângă granița mongolă, potrivit presei locale citate de dailymail.

Vânătorii credeau inițial că era un cadavru și trupul a fost mumificat de aerul uscat, dar au fost uimiți să descopere că …omul era încă în viață.

La un moment dat, medicii care vorbesc rusa mai degrabă decât limba locală, tuvana, cere omului numele său, îndemnându-l să deschidă ochii și să răspundă, acesta spune:  „Alexander”.

Doctorii spun că abia mai poate să-și miște brațele, deschide ochii și să vorbească, e încă epuizat.

Nu este clar încă ziua când Alexander a fost rănit, dar el a spus medicilor că atacul s-a întâmplat aproximativ o lună în urmă.

Urșii bruni sunt cunoscuți pentru obiceiul lor de a îngropa parțial sau complet animalele ucise sau cadavrele pe care le găsesc, uneori așteptând zile sau săptămâni înainte de a se întoarce la …hrană.

Ivan V. Seryodkin, de la Academia Rusă de Științe, a teoretizat că urșii o fac pentru a-și păstra prada  ascunsă de alte animale necrofage și că, totodată, carnea după ce se descompune devine „fragedă”, ceea ce face mai ușor pentru ei să o mănânce.

A fost descoperit doar după ce un grup de vânători a trecut prin peșteră și câinii  au fugit spre interiorul vizuinii, refuzând să meargă mai departe după stăpânii lor.

Vânătorii au intrat apoi în vizuină și au văzut ceea ce credeau inițial că e o mumie umană, până când l-au observat pe Alexander mișcând… era în viață.

El a fost descris ca având „răni grave și țesuturi aflate în descompunerea” de la statul nemișcat pentru atât de mult timp în vizuină.

„Medicii locali declară că nu pot explica modul în care omul a supraviețuit unor astfel de leziuni”, se afirma în raport.

Locația exactă unde a fost găsit nu a fost dezvăluită, nici numele spitalului unde a fost tratat.

Autoritățile locale neagă povestea, probabil pentru a nu dăuna turismului.

Un purtător de cuvânt al Ministerului sănătății din Tuva, o regiune din Sudul Siberiei, a declarat: „Nu putem confirma cazul care a avut loc în Tuva. Nu a fost înregistrată de Ministerul sănătății, Ministerul situațiilor de urgență sau orice alt organism oficial (în regiune). Cel mai probabil, s-a întâmplat undeva în afara Tuva.”

Povestea șocantă a atras comparații cu rolul lui Leonardo Di Caprio în filmul Revenant, unde personajul său supraviețuiește unui atac brutal al urșilor. Regiunea Tuva este preferată de Vladimir Putin pentru vacanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.