Imunizarea noastră cea de toate zilele

Un simplu mineral despre care am învățat cu toții la cursurile de chimie sau de educație fizică din școli ar putea fi ingredientul activ într-o nouă metodă de tratament și prevenire a cancerului.

În acest fel, magneziul a trecut de la a fi ceva care ne ajută să facem sport mai mult timp la ceva care ne permite să trăim mai mult.

Acest lucru se datorează faptului că magneziul acționează ca o punte între celulele T ucigașe, o armă fundamentală a sistemului imunitar și celulele canceroase, legându-se de o proteină din afara celulelor T numită LFA-1, ceea ce le permite să se concentreze asupra celulelor canceroase.

Legarea suprafeței celulare și proteinele receptorilor sunt domenii de interacțiuni cheie în studiul efectelor fiziologice, iar pandemia COVID-19 a învățat mulți oameni cât de importante pot fi aceste interacțiuni, uneori numite andocare, pentru sănătatea noastră.

Cercetarea a venit dintr-un articol recent publicat în Cell, care a descoperit că celulele ucigașe T au fost capabile să omoare celulele canceroase sau infectate la șobolani numai dacă proteinele lor LFA-1 s-au legat de magneziu.

În lumina constatărilor lor, o echipă de cercetare elvețiană a analizat studiile anterioare privind imunoterapiile pentru cancer și a descoperit cum concentrațiile scăzute de magneziu au fost strâns legate de progresia mai rapidă a bolii.

În plus, au descoperit că gripa și alți viruși se răspândesc mai repede la șoarecii hrăniți cu o dietă lipsită de magneziu.

„În lumina datelor noastre experimentale și a analizelor retrospective pe care le-am efectuat în două studii clinice, este foarte probabil ca deficiența de magneziu să fie responsabilă pentru cel puțin o parte din eficacitatea insuficientă observată la pacienții cu cancer supuși terapiei imune” A spus dr. Christoph Hess, de la Universitatea din Basel.

Pe baza acestei lucrări, Dr. Hess investighează acum dacă moleculele de lipide bogate în magneziu, acoperite cu anticorpi și injectate în tumori, pot preveni sau inversa creșterea micromediului tumoral.

Ei vor investiga, de asemenea, dacă suplimentarea cu magneziu îmbunătățește rezultatele studiilor folosind alte metode de imunoterapie.

Magneziul, care se găsește cel mai bogat în nuci, este un macromineral cheie, ceea ce înseamnă că trebuie să nu lipsească din dieta noastră și că nu putem avea o viață sănătoasă fără el.

Cum ne procurăm corect necesarul de magneziu? Prin alimentație, firește! Iată alimentele care nu pot lipsi din meniul nostru zilnic

Semințe de dovleac – Primul loc pe listă este ocupat de semințele de dovleac. În 100 de grame de produs găsim până la 540 mg de magneziu.

Pentru necesarul zilnic de magneziu, mâncați aproximativ 65 de grame.

Tărâțe de grâu – acestea contin 490 mg magneziu in 100 g. În plus, reprezintă o sursă excelentă de vitamina A și E, precum și fibre pentru a ajuta digestia.

Satisfacerea dozei zilnice de magneziu necesită consumul a aproximativ 70 de grame de tărâțe.

Cacao – reprezinta o altă sursă naturală de magneziu. 100 gr conțin 420 mg din acest element.

Cu toate acestea, rețineți că valoarea este pentru cacao pur. Când alegeți o versiune dulce, adică ciocolată, nu uitați să alegeți una amară cu min. 70% conținut de cacao.

Bomboanele din lapte au mult zahăr, ceea ce împiedică absorbția magneziului.

Migdale – 100 g de migdale conțin 296 mg de magneziu. Migdalele nu sunt doar alimente bogate în magneziu, au cea mai mare valoare pe care o regasim dintre toate nucile.

Necesarul zilnic de migdale poate fi aproximativ 135g.

Hrișca – conține 218mg în 100g, dar este bogata si în siliciu, calciu, fier, fosfor și potasiu. Orzul furnizează aproximativ 270 mg magneziu, iar meiul 220 mg.

Făina de ovăz – 100g din acest produs furnizează 129mg de magneziu. În plus, susține digestia și conține vitaminele B1 și B6 care au un efect pozitiv asupra memoriei și a concentrării.

Mazăre – 10 g mazăre conțin 124 mg magneziu. În plus, are mulți alți nutrienți importanți. Conține fier, calciu, potasiu, vitamine B. Scade colesterolul și previne ateroscleroza.

Banane – Bananele se afla și ele pe lista noastră de alimente bogate în magneziu.

De fapt, au cel mai mare conținut de magneziu dintre toate fructele. Gasim aproximativ 30 mg din acest element în 100 g.

În plus, magneziul din fructe poate fi găsit în principal în smochine uscate (70 mg), curmale (50-65 mg), caise uscate (50 mg), stafide (45 mg), avocado (30 mg).

Spanac – Spanacul este o altă legumă bogată în magneziu. 100 de grame din această legumă oferă 70 mg de magneziu. Este bogat și în calciu, fier și potasiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.