În biserică – distribuitor automat pentru obiecte de cult: cruciulițe, iconițe, mătănii…

O biserică HiTechIdeea preotului paroh Don Franco Mastrolonardo. Inițiativa vine să ofere până și un link online pentru liturghie în streaming video.

Iconițe, medalioane, cruciulițe, cărți de rugăciuni, fiecare la un euro. Acesta este ceea ce se poate găsi spre vânzare într-un vending machine, să-i spunem de data asta ”santomat”, un distribuitor cum vedeți în locurile publice pentru orice alte produse, situat în apropierea bisericii Gesù Redentore, în Viale Dante din Riccione.

Ideea este a preotului paroh Don Franco Mastrolonardo, care a decis să „înlocuiască” gustările și băuturile clasice servite de automate cu gadgeturi liturgice. Și se pare că inițiativa nu-i deranjează pe enoriași, având în vedere că din ultimele fotografii (luate de Mary Cianciaruso) se pare că obiectele au fost epuizate.

Motivul? Probabil, așa cum s-a întâmplat deja în Trentino și în Piemont, este o modalitate de a lupta împotriva crizei, de a rotunji veniturile parohiei. Preotul, intervievat la telefon de Corriere Romagna, a spus: „Nu este nimic deosebit, am pus acest distribuitor numai în lunile de vară, dar nu este nimic atât de special”.

Don Franco nu este nou în acest gen de inițiativă. Tot el a oferit un link online de liturghie streaming video (live și înregistrare video din timpul liturghiei)