În China, oficialitățile EXCLUD purtătorii asimptomatici de COVID-19 din datele statistice

cu capul în nisip precum struțul

În China, oficialitățile exclud purtătorii asimptomatici de COVID-19 din datele statistice

În toată lumea, dacă cineva este pozitiv COVID-19, este un caz confirmat. Dar nu întotdeauna așa funcționează și în China.

Documentele oficiale arată că China nu numără purtătorii asimptomatici ai virusului în cifrele sale de cazuri confirmate. Potrivit ziarului Southkoreanews.net citând Voice of America.

Această practică este în contradicție cu îndrumarea Organizației Mondiale a Sănătății și denaturează datele chinezești pe care s-au bazat epidemiologii pentru a studia răspândirea virusului.

Schimbarea definițiilor pentru cei infectați

China a schimbat public criteriile de monitorizare a infecțiilor de câteva ori de la focar.

În ianuarie, când infecțiile au început să crească exponențial, Comisia Chineză de Sănătate a decis ca persoanele fără simptome să nu fie incluse în numărul de cazuri confirmate.

În „Programul de supraveghere a pneumoniei coronavirusului (ediția a treia)” publicat de Comisie la 28 ianuarie, oficialii din domeniul sănătății au prezentat trei categorii de cazuri de coronavirus: cazuri suspecte, cazuri confirmate și diagnostic pozitiv.

Cei clasificați cu un diagnostic pozitiv nu sunt incluși în numărul persoanelor infectate din țară.

O copie a ghidurilor pe care media le-a găsit pe site-ul comisiei prevede: „Printre cei diagnosticați ca fiind „cazuri ușoare” și „infecție asimptomatică”, vin selectați în mod uniform categoria „diagnostic pozitiv”.

A doua zi după publicarea celei de-a treia ediții, Comisia Națională de Sănătate a șters peste 100 de cazuri de la numărul național.

De atunci, criteriile pentru pacienții pozitivi au fost actualizate de mai multe ori, dar clasificarea cazurilor confirmate a fost substanțial aceeași.

Cea de-a șasea ediție a ghidurilor, publicată pe 7 martie, scrie (adăugând accent), „Pacienții asimptomatici cu manifestări clinice vor fi ușor modificate din cazuri confirmate”.

Această abordare pune China în contradicție cu conducerea OMS.

Versiunea chineză a ghidurilor OMS spune: „Cazurile confirmate sunt cele diagnosticate cu virusul COVID-19 în laborator cu sau fără semne și simptome clinice.”

Dr. Huang Yanzhong, cercetător principal pentru sănătate globală la Consiliul pentru relații externe, a declarat că nu a auzit de alte guverne care folosesc aceleași criterii pentru cazurile confirmate din China.

„În alte țări, operatorii asimptomatici sunt de fapt numărați în cazuri confirmate, atât timp cât sunt pozitivi”, a spus Huang.

Cazul Wuhan

Pe 19 martie, urma să se marcheze un punct de reper pentru China în lupta sa împotriva virusului.

În acea zi, nu au fost raportate cazuri noi transmise local în toată țara pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Dar un anunț public publicat de autoritățile locale din afara unei comunități Wuhan a afirmat că a existat un nou caz confirmat în cadrul complexului rezidențial.

O fotografie a anunțului a devenit virală pe rețelele de socializare. Oamenii au întrebat de ce acest caz nu a fost recunoscut în numărul oficial de la Beijing.

Pentru criticii care au pus sub semnul întrebării datele de la Beijing, infecția din Wuhan a fost o dovadă suplimentară conform căreia autoritățile naționale reduc la minimum amploarea epidemiei.

Tao Zhengtai, secretar local al partidului, a confirmat ulterior că anunțul a fost publicat de fapt de către autoritatea comunității.

Dar el a declarat agenției oficiale de știri Xinhua duminică trecută că a fost o greșeală. El a spus că un bărbat în vârstă de 63 de ani, supranumit Zhang, în districtul Qiaokou din Wuhan, a dat rezultate pozitive, dar nu a prezentat simptome.

„Domnul Zhang este asimptomatic, nu este un caz confirmat”, a spus Tao.

Comandamentul de control al bolii din districtul Qiaokou care a emis anunțul a publicat, de asemenea, o declarație care precizează că:

…în conformitate cu a șasea ediție a orientărilor emise de Comisia Națională de Sănătate, deși rezultatul testului acidului nucleic Cazul lui Zhang a fost pozitiv, „cazul său nu trebuie clasificat ca un caz confirmat”.

„Până pe 19 martie, nu știam că pacienții asimptomatici nu au fost considerați cazuri confirmate”, a spus dr. Huang, CFR, într-un interviu telefonic acordat joi.

„Nu ne-am dat seama că există o astfel de discrepanță în numărătoarea Chinei”.

Beijing minimizează riscul de transmisie

Numărul de cazuri asimptomatice cunoscute este informație clasificată în China.

Citând documente oficiale nepublicate, un raport recent al South China Morning Post spune că pacienții asimptomatici sau „purtătorii ascunși” ar putea constitui o treime dintre cei care au fost testați pozitiv.

Ceea ce rămâne neclar este câte cazuri asimptomatice rămân nediagnosticate. Un articol al cercetătorilor de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Huazhong, publicat pe 20 martie pe site-ul instituției, una dintre cele mai bune reviste științifice, a estimat că acele cazuri asimptomatice ar putea reprezenta 30 până la 60% din toate infecțiile.

Deși admite că infecțiile asimptomatice sunt o cauză potențială de îngrijorare și transmitere, doar China susține că aceste cazuri nu sunt o problemă.

El a subliniat că „purtătorii ascunși” sunt păstrați în carantină centralizată timp de 14 zile și a observat pentru a vedea dacă acestea devin simptomatice.

Liu Jiafa, șeful Centrului Provincial Hubei pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a asigurat vineri publicul că nu va elibera transportori asimptomatici din carantină decât dacă două probe consecutive sunt negative.

„Publicul nu trebuie să se îngrijoreze prea mult”, a spus Liu.

Pe lângă asigurare, China nu a oferit o explicație despre motivul pentru care ascunde numărul de transportatori asimptomatici, iar numerele nu sunt incluse în datele publice oficiale.

„Este ciudat că acestea nu sunt luate în considerare în cazurile confirmate oficial raportate în China”, a declarat Huang, care conduce și seria de mese rotunde a Guvernării Sănătății Globale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.