În doar 300 de ani, orașele mari vor fi nepotrivite pentru viață

8

Schimbările de climă sunt atât de mari, încât omenirea nu va mai putea locui în oraşe. Concluzia – schimbările climatice vor face insuportabilă viața în marile orașe ale lumii către sfârșitul secolului al XXIII-lea. Umiditatea și temperaturile vor ajunge la asemenea valori, încât oamenii nu vor putea trăi pur și simplu în astfel de condiții. La această concluzie au ajuns experții de la Universitatea New South Wales din Sydney, Australia.

Cercetătorii mai consideră că în mari orașe precum New Delhi, Moscova, Sydney, Rio de Janeiro și alte mari centre urbane de pe mapamond va fi atât de cald și umed, încât va fi aproape imposibil de respirat într-o astfel de atmosferă. Drept urmare, oamenii vor fi nevoiți să-și părăsească orașele ce vor deveni improprii traiului cotidian.

An de an previziunile privind clima sunt îngrijorătoare. La baza acestor previziuni sumbre ale experților stau informații despre rata schimbărilor climatice și dinamica de creștere a temperaturilor medii anuale.

Profesorul Stephen Sherwood, unul dintre participanții la studiu, spune că a fost surprins de rezultatele acestor calcule: până la momentul în care orașele vor fi de nelocuit au rămas cel puțin 300 de ani.

În sprijinul acestor estimări, oamenii de știință mai aduc şi exemple concrete – valul de căldură care a lovit Europa în 2003, soldat cu zeci de mii de victime. Canicula din 2003 a făcut peste 4.000 de morți în Italia și peste 13.000 în Franța, țara europeană cea mai afectată de temperaturile de acum șapte ani. Temperaturi foarte mari s-au înregistrat în Rusia și, în special, la Moscova, unde rata mortalității a crescut în luna iulie de 4-5 ori ori.

Toate aceste statistici ne arată că influenţa acestor schimbări climatice va duce omenirea în colaps şi în curînd se vor căuta zone unde se va putea trăi.

Orice sugestie sau comentariu ne-ar ajuta să îmbunătățim ziarul. Iar dacă poți considera articolul interesant și demn să îl afle și alții, te rugăm să îl distribui, ai aici mai jos butoanele anume. Mulțumim.

Facebook Comments