În Franța ar putea fi interzise saloanele de bronzare artificială

Medicii dermatologi trag un semnal de alarmă privind pericolul pentru piele.
Franța trage un serios semnal de alarmă în ceea ce privește pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătate cabinele de bronzat.

De mai bine de 3 ani, medicii dermatologi spun că bronzatul pe cale artificială, în cabine speciale, care expun corpul la radiații ultraviolete intense, este periculos pentru sănătate. Acum, și Agentia Națională de Securitate Sanitară este fermă: cabinele de bronzat trebuie interzise.

Zilele cabinelor de bronzat sunt numărate, iar momentul în care acestea vor fi închise nu este foarte departe. Agenția Națională de Securitate Sanitară cere intervenția autorităților pentru închiderea acestor cabine.

„Nu mai putem aștepta. Datele științifice se acumulează, nu există dubii, avem probe solide, riscul de cancer este dovedit, avem datele în cifre legate de riscul asupra tinerilor, pentru întreaga populație, acum recomandam acțiunea autorităților publice”.

Datele arată că, în Franta, 43% dintre melanoamele cutanate care apar la tineri ar putea fi atribuite folosirii acestor cabine de bronzat înainte de vârsta de 30 de ani.
Măsura nu este deloc pe placul celor care lucrează în domeniu care spun că afacerile lor vor fi ruinate și că bronzul dobândit pe cale artificială, în astfel de cabine, nu este periculos dacă nu se abuzează.

63% dintre cabinele controlate în urmă cu doi ani nu respectau regulile de securitate pentru cei care le foloseau, nu aveau controalele tehnice făcute de mai bine de 7 ani sau erau manevrate de persoane fără diplomă în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.