În Italia carburanții sunt printre cei mai scumpi din lume

În nordul Italiei prețul benzinei este de fapt mai mare de 2 euro. La pompele din Nogarole Rocca, pe autostrada Brenner, prețul benzinei „servite”, în ultimele zile, a ajuns la 2,08 euro, în timp ce motorina la 1,96 euro.

Semnalele privind majorările prețurilor petrolului au fost deja evidente în luna Mai, cu revenirea prețului petrolului în jur de 80 de euro. În Italia, printre altele, prețul benzinei și al motorinei este în prezent al doilea în Europa, după cel al țărilor scandinave și al Țărilor de Jos. Și asta din cauza taxelor. În contractul guvernamental Lega și M5S, preconizau eliminarea „componentelor anacronice ale accizelor la benzină”. Este cumva posibil să se acționeze asupra celor care se referă, de exemplu, la războiul din Etiopia din 1936, dar, demagogie… și atât… în realitate, acciza este acum o singură voce fără o definiție specifică: este un impozit fix de 0,728 euro pe litru pe benzină și de la 0,61740 la motorină.

În realitate, atât statul cât și negustorii petrolului, mână în mână, fac averi colosale și au destulă putere încât să nu permită unor neofiți precum Di Maio sau Salvini să le strice jucărica!… Unde este vorba de jumulirea populației iar statul este parte, nimeni nu va putea schimba nimic, sau poate da, în mai rău!

72 de eurocenți din prețul benzinei la pompă la Roma, de exemplu, în jur de 1.65 euro, este aproape jumătate din preț… Adică, dublarea prețului benzinei pentru ca o mână de familii mafiote care comercializează petrolul în Italia, complice cu statul, și mai mafiot când e vorba de bani, să fie din ce în ce mai puternici și mai bogați. Probabil, monopolizarea comerțului de petrol nu este soluția cea mai bună, cum nici boicotul nu ar funcționa, dat fiind faptul că oamenii au nevoie să se deplaseze, dar o soluție trebuie găsită pentru ca taxele la petrol să fie la fel ca pentru orice produs de necesitate. Oricum, se vede, cetățeanul nu crâcnește, suportă orice!

Cei mai mulți bani aduc statului tocmai automobilele și poate că ar cam fi timpul să investim în mașini electrice… sau nici așa?! Vor pune taxe duble pe curent sau pe baterii ori… găsesc ei meșteșugul prin care oamenii să fie deposedați de cât mai mulți bani.

Unde este statul garant, omul de rând este cel mai jumulit! Dovada că statul nu este al cetățenilor, ci o entitate ostilă și un instrument în mâna unor mafii. Dacă aleșii ar fi cu adevărat în slujba alegătorilor ar mai fi oare vizibilă opresiunea statului asupra oamenilor? Deci, democrație dar de care?…

Și măcar dacă ar fi necazul, deși acesta nu-i lucru de ignorat, doar taxarea excesivă a petrolului.