În Italia un copil din zece este fructul unui ADULTER, potrivit testelor ADN

test paternitate indica 1/10 adulter

Surprize amare pentru foarte mulți tați: în Italia cel puțin un copil din 10 este nelegitim. Un procent care, în ultimii ani, se estimează că… s-a dublat. Pentru a realiza ”radiografia”  fenomenului copiilor fii ai unui om diferit de tatăl legitim este Alvaro Mesoraca, genetician si biolog molecular la Artemisia Roma Group, un lider între centrele italiene care efectuează acest tip de teste genetice. „Facem cel puțin 50 de teste pe lună, pe de altă parte, explică Alvaro Mesoraca jurnaliștilor de la Adnkronos Salute, divorțurile sunt în creștere direct proporțională cu infidelitatea dovedită astfel, în creștere așadar și suspiciunile în cupluri și… mai multă nevoie de acest tip de examen!”.

În luarea deciziei de a face aceast test, se pornește mai mereu de la  zvonuri, de la o aluzie de la amici, legată de (ne)asemănarea copilului cu tatăl, un exemplu, Mario Balotelli după ce showgirl Raffaella Fico a anunțat că așteaptă un copil de el, atacantul naționalei, conform unor surse, ar intenționa de fapt să se supună la testul ADN pentru a stabili paternitatea copilului. „SuperMario” nu ar fi un caz izolat, oricum. De fapt, tot mai mulți italieni decid să efectueze testul de paternitate.

Acces ușor și costul acestui tip de examinare – explică Mesoraca – promovează creșterea cererilor de testare. Prețurile pot varia de 400 – 1500 de euro, în urmă cu 13 ani costa peste 4 milioane de lire italiene.“. Chiar și modul de execuție este acum mult mai rapid. „Înainte – spune expertul – necesitau probe de sânge de la mamă, de la tată și de la fiu, acum este nevoie doar de urmele de salivă luate pe un suport”.

Apoi trecem la examenul real. „Prin analiza moleculară biologică – adaugă Mesoraca – se extrag celulele ADN-ului salivar și, ulterior, datorită unei tehnici numită PCR, ADN-ul este amplificat de un milion de ori și pus apoi la confuntare cu ADN-ul tatălui. Un software analizează totul, astfel încât datele și rezultatele pot fi obținute în 5-10 zile„.

În spatele alegerii de a recurge la testul de paternitate – fără a fi nevoie de o sentință a unui judecător pentru a le ordona – există întotdeauna o suspiciune de bază. O îndoială care uneori vine ascunsă prea mult timp și acum, cu moda asta a testului, devine ”oportunitate”. „Cu ani în urmă – spune Mesoraca – un soț a vrut să se facă testele pentru toți cei trei copii ai săi, acum adolescenți. Ei bine, nici unul dintre ei nu s-a dovedit a fi fiul său de sânge, fiecare aparținea unui alt bărbat“.

Tu cum ai comenta oportunitatea efectuării testului de paternitate? Este necesar? Este mai bine să nu știi și să păstrezi familia așa cum este și să crești copilul fără să conteze sau să te procupe dacă este sau nu al tău? Sau ai fi tentat să faci testele și apoi să divorțezi, lăsând copilul (sau copiii) lipsit de un nucleu familial complet? Cum te-ai simți să afli că tatăl tău nu este de fapt tatăl tău biologic?