În România PĂDURILE pleacă spre vest, acolo unde oamenii protestează vehement împotriva tăierii oricărui copac

Codru-i frate cu românul! – Românul însă îi este frate vitreg și nerecunoscător de la câte l-a salvat în decursul mileniilor. Când în țările vestice niciun copac nu vine tăiat fără multe și deloc lesnicioase aprobări, aceleași țări vestice jefuiesc pădurile României iar românii se închină slugarnici, vânzând pe nimic colosala și vitala avere, pădurea. Ce ar trebui oare făcut pentru ca românii să se trezească?


Peste 2.000 de persoane au participat duminică la un protest în apropierea unei păduri seculare din vestul Germaniei în încercarea de a împiedica o companie să defrișeze pădurea pentru a face loc unei exploatări miniere, au anunțat autoritățile, potrivit agenției de știri Dpa.

Poliția a interzis accesul în pădurea Hambacher, aflată în apropiere de Koln și Aachen, și încearcă să evacueze activiștii ecologiști care s-au ascuns aici, după ce sâmbătă au arestat 34 de persoane, nouă dintre aceștia suferind răni.

Activiștii ecologiști au ocupat pădurea în urma cu șase ani, construind o serie de tuneluri și adăposturi la mare înălțime în copaci. Autoritățile au decis recent să evacueze terenul și susțin că protestul ecologiștilor reprezintă un risc de incendiu. Sursa Hotnews