În slujba curățeniei urbane – Dogdrones

Nu întotdeauna stăpânii de câini se demonstrează respectuoși cu spațiile publice. Mereu se întâmplă să se ignore fecalele canine, contrar legii care îi obligă pe proprietarii de căini să fie dotați cu punguță, mănușă sau alte mijloace destinate curățirii de pe urma câinelui scos la plimbare. Nu este doar o chestiune de decor al urbei dar și de poluare, de mizerie, creând un dezgust trecătorilor și o sursă de infecție.

O societate olandeză a gândit o soluție ingenioasă în pas cu tehnologiile avansate și anume, drone care de la înălțime fotografiază străzile și identifică cu precizie locurile murdare ca apoi să transmită informațiile la alte dispozitive tehnologice care intervin și curăță la fix. Tot acestea pot furniza informații polițiștilor care apoi să sancționeze pe acei care ,,uită,,  datoria de a avea grijă de urmele câinilor cărora le sunt stăpâni.

Sistemul se numește Dogdrones și a fost dezvoltat de un startup olandez, pentru a rezolva problema fecalelor abandonate. Numai în Țările de Jos, în fiecare an, acestea colectează mai mult de 100 de mii de tone, care, fără o eliminarea corespunzătoare, ar putea să pună în pericol sănătatea locuitorilor și a zonelor verzi ale țării. Deci, a fost inventat un sistem unic de drone, terestru și aerian, pentru a rezolva problema într-un mod automatizat.

O dronă, numită WatchDog 1, survolează în zonele frecventate de câini și, datorită unui aparat de fotografiat cu sistem termic de imagine, este capabil să identifice cu precizie fecalele abandonate recent pe teren sau stradă. Dejecțiile identificate de către acestă dronă notifică aparatul terestru asociat, numit PatrolDog 1, gata pentru a ajunge la locul indicat și utilat cu dispozitive de curățire.

Garben Liever, unul dintre inițiatorii sistemului, a explicat importanța unui sistem de curățare imediată: ”în Țările de Jos, în fiecare an, aproximativ 100 de milioane kilograme de fecale de câine nu sunt eliminate în mod corespunzător. În special primăvara, atunci când temperaturile cresc, excrementele de la câini pot fi periculoase chiar și pentru sănătatea umană. Acestea pot conține bacterii, virusuri, paraziți și viermi, care sunt deosebit de dăunătoare pentru copii. Dar și ceilalți câini și oameni adulți sunt la risc. Ouăle de paraziți pot supraviețui ani de zile în sol, acestea sunt consecințele fecalelor de câine care nu colectate în mod corespunzător.”

sursa: greenstyle.it

Orice sugestie sau comentariu ne-ar ajuta să îmbunătățim ziarul. Iar dacă poți considera articolul interesant și demn să îl afle și alții, te rugăm să îl distribui, ai aici mai jos butoanele anume.   Mulțumim.