În țara ta – află ultimele știri

vocativ plus
limba romana
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Știrile zilei în România. Realizăm zilnic o scurtă revistă a presei românești pentru a vă ține la curent cu cele mai importante informații:


Autoritățile nu vor să mai permită debranșarea de la sistemul centralizat de încălzire.
Anunță site ziuanews.

La început de toamnă, autorităţile vor să schimbe legea, astfel încât oamenii să nu mai poată renunţă la sistemul centralizat de încălzire, aşa cum se întâmpla pe vremea dictaturii când tremuram cu toţii în case.

Nemulţumiţi, în Bucureşti, mulţi au dat în judecată regia de distribuţie a energiei termice, ca să-şi poată monta centrală de apartament în locuinţa. Haralambie Coman spune că după ce şi-a cumpărat o centrală de apartament, după ce şi-a tras o ţeavă suplimentară de gaz, după ce a obţinut acceptul vecinilor imediaţi, a fost… refuzat de RADET. Haralambie Coman: „Mi-au spus că nu îndeplinesc toate condiţiile, adică, ultimul punct să fie cineva debranşat în bloc. Eu sunt primul. De ce alţii pot şi eu nu pot?”. De supărare, a tăiat ţevile pentru încălzire şi apă caldă, iar acum plăteşte două facturi – la gaz şi la RADET. În cele din urmă a mers în judecată. (citește integral aici)

Elevii și profesorii vor avea o nouă zi liberă, scrie aceeași sursă, Elevii și profesorii sărbătoresc Ziua Educației, joi, 5 octombrie zi în care nu se vor ține cursuri. Fiecare școală va decide ce se va face în acea zi. Anul trecut, cele mai multe școli din București și din țară au fost închise pe 5 octombrie, dar au fost și școli unde au fost organizate diferite activități, potrivit dcnews.ro. 5 octombrie a fost stabilită de UNESCO drept Ziua Internațională a Educației.

Ministrul Rovana Plumb a platit lunar rate la banci de 9000 de euro, dintr-un salariu de 1500 de euro! – o fi conform pildei cu înmulțirea arginților, din Biblie?!!!

Rovana Plumb a făcut un mic credit ipotecar de 800.000 de euro (facsimil plumb credit 2007). Decît. Întins pe 24 de anișori, pînă în 2030. Vreme de cinci ani, pînă în decembrie 2012, Rovana plătise abia 97.000 de euro din credit (facsimil plumb credit 2012). Jumătate de an mai tîrziu, în iunie 2013, Plumb mai avea de plătit 690.000 de euro (facsimil plumb credit 2013), deci în cele șase luni (decembrie 2012 – iunie 2013) abia reușise să mai plătească vreo 13.000 de euro. Un an mai tîrziu, în iunie 2014, Rovanei îi mai rămăsese de plată minuscula sumă de 585.000 de euro (facsimil plumb credit 2014). Deci, între iunie 2013 și iunie 2014, în douăsprezece luni, Plumb a reușit performanța să plătească 105.000 euro. La depunerea declarației de avere din acest an, Rovana Plumb nu a menționat cît mai are de plătit, deci nu știm cum i-au mers ploile financiare în ultimul an. (citește integral știrea)

Statul a cheltuit în primele 8 luni mai mult cu 6.5 miliarde de lei față de cât a încasat, informează Hotnews unde puteți citi pe larg știrea.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •