Încearcă să-și schimbe cartea de identitate expirată dar …pentru autorități el este mort

O poveste halucinantă a avut loc la Palermo unde un cetățean a tentat să-și reînnoiască actul de identitate și a descoperit că, oficial, el  „a murit în urmă cu 5 ani”!

Antonio Bartolotta s-a dus la Oficiul Registrului orașului unde locuiește, Palermo, și a vrut să-și reînnoiască documentul de identitate, pentru că expira.

Odată ajuns în birouri, un angajat i-a spus că nu-i poate fi reînnoit actul, deoarece, figurează ca …decedat… de acum 5 ani.

Inițial Bartolotta a luat-o ca o glumă, gândindu-se că a fost pur și simplu o greșeală, vreo confuzie de nume. Mai ales că avea toate facturile și impozitele plătite, ca toți cetățenii obișnuiți, încă în viață.


A început să se enerveze atunci când a văzut că, de fapt, pentru Oficiul de registru este mort și că, prin urmare, procedura de reînnoire a cărții sale de identitate este imposibilă, însă de ce nu este mort și pentru Fisc?!

Omul a spus la ziarul local: „în toți acești ani nu am auzit de o chestiune atât de absurdă, mai ales pentru că am vărsat în mod regulat toate taxele și mi-a fost trimisă la domiciliu chiar și cartea de sănătate. Deci sunt un mort sănătos!”

Povestea a început să ia pe un pic nuanțe macabre. Bartolotta a venit la biroul Departamentului de servicii demografice unde a cerut să i se rezolve situația și să primească o explicație pe ce bază un cetățean în viață este înregistrat ca mort.

Bartolotta a fost re-înscris în registre.

Acum, Oficiul a prevăzut reînnoirea cărții de identitate a cetățeanului și re-inscripția în registru, cu toate acestea, rămâne furia lui Bartolotta pentru neglijența funcționarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.