Incendii de proporții în Italia, din cauze preponderent criminale

Românii care intenționează să călătorească în zonele calamitate sunt rugate să se informeze înainte de a porni la drum, iar dacă sunt deja în zonele periculoase și au nevoie de sprijin, pot apela – Ambasada României în Italia – Telefon de urgență: 0039 345.147.39.35

Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Adresă de e-mail informații consulare pentru cetățeni români: contact@informatiiconsulare.ro

Incendiile – În cea mai mare parte din cauza rău-voitorilor, criminalilor de mediu, interesați cumva să dea foc pădurilor și terenurilor, au provocat în zonele de Centru și Centru-sud, cât și în Sicilia, numeroase incendii de proporții foarte mari. Presa italiană relatează pe larg aceste nenorociri cu impact de durată asupra mediului în primul rând dar și economiei italiene.

Guvernele italiene se luptă de decenii cu aceste practici penale și a creat diverse legi prin care să le descurajeze. Când scopul incendierii pădurilor era cel de eliberare a unor porțiuni de teren în vederea construcțiilor, statul a interzis prin lege timp de zece ani să se construiască pe terenurile rezultate din incendierea pădurilor. Pedepsele au fost înăsprite. Acum, se vehiculează ideea că se urmărește exercitarea unei presiuni pe guvern să își dea acceptul pentru angajarea unui număr tot mai mare de gardieni silvici ca apoi, grupările locale organizate pe stil mafiot să își pună oamenii lor.

Sunt și cazuri datorate căldurilor excesive dar preponderent cauzele rămân cele criminale.

Pentru detalii vă sugerăm câteva legături video din presa italiană și o hartă publicată recent de ansa, via tgcom24:

italia 2017 incendii

mai multe informații

.