Incendiul de la Paris, în care au murit 10 oameni și 37 au fost răniți, pare că a fost declanșat intenționat

Paris-cel puțin 10 persoane au fost ucise și 37 rănite, în urma unor incendii în succesiune rapidă, care pare a  fi declanșat intenționat, într-o clădire cu opt etaje într-o zonă rezidențială din vestul Parisului.

Focul, pe care autoritățile îl tratau ca pe un posibil caz intenționat și care părea să fie legat de un litigiu de cartier, a fost cel mai mortal din capitala franceză în ultimul deceniu.

Televiziunea franceză a arătat imagini cu flăcări, explozii prin ferestrele de sus ale clădirii și fum negru înălțându-se, în timp ce pompierii urcați pe scări mobile pentru a ajunge la oameni, la ferestrele lor. Unele persoane au fost coborâte la sol folosindu-se frânghii.

Poliția a deschis o investigație penală și Rémy Heitz, procurorul, a declarat reporterilor marți că o femeie de 40 de ani, care locuia în clădire, în Rue Erlanger, în arondismentul 16, fusese arestată în apropiere.

„Această persoană a fost arestată pe timp de noapte, nu departe de scena tragică”, a spus Heitz.

Focul a fost cel mai mortal din 2005, când 24 de persoane, inclusiv 11 copii, au fost ucise într-un hotel de lângă Opera din Paris, o tragedie care a fost cea mai gravă de acest gen după al doilea război mondial. În 2015, opt oameni au murit într-un incendiu care a izbucnit printr-un apartament în arondismentul 18 al capitalei.

Pompierii au fost convocați la Rue Erlanger în jurul orei 1 dimineața, potrivit căpitanului Valérian Fuet, purtătorul de cuvânt al Brigăzii de pompieri din Paris, care a declarat că peste 200 de pompieri au lucrat ore întregi până când incendiul a fost stins între orele 6 și 7, dimineaţa.

Căpitanul Fuet a spus că o persoană a fost grav rănită și că opt pompieri au fost printre cei care au suferit răni ușoare. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din clădire, a afirmat el, precum și oamenii din clădirile din apropiere, cărora li s-a spus să plece ca măsură de precauție. Cei care au murit păreau să fi fost arși sau asfixiați cu fum.

 „Când am ajuns, focul ajunsese deja pe mai multe etaje”, a spus căpitanul Fuet reporterilor marți dimineața, adăugând că focul s-a răspândit foarte repede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.