Începe să fie strigător la cer ceea ce face o mână de haimanale din țara neamului meu

Mai presus de lege nu poate fi NIMENI – justiția din România are nevoie de o reformă radicală.

Noua putere de la București pregătește un transfer uriaș de putere magistraților, plasându-i mai presus de lege, printr-o super-imunitate aberantă, ce stă să devină curând un act normativ.

După scandalul pensiilor speciale, lăcomia majorității magistraților ajunși magistrați pe căi politice, adesea fără o temeinică pregătire profesională, puși la vârfurile cele mai înalte de către partidele perindate la putere pentru a-și asigura spatele în procesele de corupție, iată acum, se discută imunitatea lărgită.

Deja privilegiile magistraților sunt aberante, pe fondul faptului că s-a creat un stat în stat la nivel politic și al justiției, încât nimeni de acolo sus nu mai poate fi tras le răspundere pentru deciziile dovedite ca fiind greșite, jocul de-a imunitatea este o sfidare a legii și a democrației, a cetățenilor țării.

Resursele strategice ale României sunt pe mâini străine, terenul agricol aproape jumătate este al străinilor, marile corporații fac ce vor ele în și din România, nu doar că nu plătesc impozitele la fel ca oricare firmă românească, mai sunt și sprijinite de către stat, forța de muncă este emigrată, tinerii sunt tot mai convinși că nu au viitor în țara lor, politicienii nu fac altceva decât împrumută țara de la bănci și fonduri externe, în contul cui?, acum, își asigură prin magistrați propria lor impunitate pentru a distruge și mai profund țara.

Lupta crâncenă ale găștilor politice numite fals și pompos liberali sau social-democrați, a dus la premisa instaurării unei dictaturi.

Dacă se continuă astfel, în mai puțin de doi ani, România va fi sub dictatură.

Și așa politicienii nu răspund pentru decizia lor decât prin ne-realegere, adică, dauna produsă țării prin mijloace aparent legale, nu mai poate fi pedepsită sau recuperată, acum, aduc și magistrații în zona de …putere absolută.

Se impune o reformă radicală la nivelul administrației de stat, a clasei politice, a legislației care asigură cadrul funcționării puterii, așa încât actul politic și decizional la toate nivelurile să poată fi responsabilizat.

PNL nu este cu nimic mai bun decât PSD, dimpotrivă, dă dovadă după dovadă că este la fel de supus unei puteri obscure, că în spatele PNL se află altcineva decât cine se vede în instituții și prin media.

Împrumutarea țării…  care, cine dintre cetățeni a solicitat-o, iar politicienii să fi ascultat glasul acestora, dacă chiar este democrație în România?

Nimeni. Ei, politicienii, slugile corupte ale străinilor și ale propriilor interese, înglodează România în datorii iar pentru ca să nu le poți face niciodată nimic, și-au votat imunitatea care nici aceasta nu a fost consfințită de cetățeni, precum nici de data asta, prin umflarea puterii magistraților, nu se cere părerea cetățenilor. Odată aleasă puterea, ea este executată discreționar, adică fac absolut orice vor cei aleși.

Principiul de bază al justiției este că nimeni nu poate fi deasupra legii.

Orice imunitate este anti-justiție, anti-democrație și conduce țara la disperarea să-și facă dreptatea singură, ca pe vremurile medievale, cu furcile…

Iubiți frați ai neamului, nu îngăduiți niciodată aleșilor să ia decizii contra voastră, contra viitorului țării. Dacă este imunitate, să fie pentru toți, ceea ce s-ar numi anarhie. Da, însă numai la nivelurile înalte ale țării domnește anarhia fiindcă nu sunt guvernați de lege, ci se fac superiori oricărei legi.

Tragerea la răspundere în regres a magistraților a rămas veșnic amânată, deși s-a dovedit prin procese la CEDO, în zecile de mii de cazuri, faptul că prea multe dintre sentințe au fost eroare judiciară, iar despăgubirea a fost plătită de la buget în loc s-o plătească vinovații, magistrații, cei care pretind acum și super-imunitate.

Soluția? O revoltă nu ar ajuta la nimic. Un protest de stradă, oricât de masiv, precum cele din Franța lunilor trecute, nu ar fi de ajuns.

În România este imperioasă nevoie de o profundă revoluție și de reformă totală la toate nivelurile: politică, economică, financiară, socială și mai ales juridică.

Pentru asta, românii au nevoie de trezirea conștiinței, pentru ca să nu fie ajunși la limita limitelor cu răbdarea și să pună mâna pe furci și pe topoare…

Începe să fie strigător la cer ceea ce face o mână de haimanale din țara neamului meu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.