Încercările rusești de a răspândi dezinformarea pe rețelele de socializare „nu s-au oprit niciodată” – Christopher Wray

Facebook și Twitter „destructurează o rețea rusă”

Facebook susține că a demontat o mică rețea de conturi și pagini care au făcut parte dintr-o operațiune de influență rusă.

Compania a declarat că întreaga campanie este legată de Agenția Rusă de Cercetare pe Internet (IRA), o organizație apropiată guvernului rus și acuzată că a intervenit în alegerile din 2016 din SUA.

De asemenea, Twitter a suspendat cinci conturi din aceeași rețea.

Operațiunea s-a concentrat pe PeaceData, care se pretindea a fi un site de știri non-profit în engleză și arabă.

Atât Facebook, cât și Twitter au declarat că acțiunea rusă a avut un succes foarte limitat.

Tactica IRA, o fermă de troli rusească

Rusia „a intrat pe toate marile rețele sociale”
Știrea descoperirii vine cu doar două luni înainte de alegerile prezidențiale din SUA dintre președintele Donald Trump și candidatul democratic Joe Biden.

Care a fost campania?

Anunțurile de marți de pe Facebook și Twitter sunt rezultatul colaborării cu grupul de lucru de influență externă al FBI pe site-ul web PeaceData, care a servit un public de stânga.

Facebook a declarat că a eliminat 13 conturi și două pagini, care încercau să „vizeze dezbaterile publice din SUA” și din alte țări, inclusiv Marea Britanie și Egipt.

Dar operațiunea a atins „o acoperire foarte mică”, aproximativ 14.000 de conturi urmărind una sau mai multe pagini eliminate, a spus Facebook. Pagina în limba engleză avea în jur de 200 de adepți.

Conturile șterse foloseau nume și poze de profil false, a spus Facebook, dar se pare că scriitori independenți adevărați, „fără voie”, au scris pentru site-ul PeaceData.

Între timp, Twitter a declarat că a suspendat cinci conturi „pentru manipularea platformei pe care o putem atribui în mod fiabil actorilor statului rus”.

Twitter a adăugat: conținutul creat de conturi a fost „de calitate scăzută și spam, iar majoritatea Tweet-urilor din acele conturi au primit puține, dacă este cazul, aprecieri sau retweets”.

Ce știm despre IRA rusă?

IRA a fost una dintre cele trei companii rusești cu 13 persoane acuzate de Departamentul de Justiție al SUA ca parte a investigației consilierului special Robert Mueller asupra presupusei interferențe rusești în campania electorală din 2016 din SUA.

Fostul director FBI a petrecut doi ani investigând o presupusă coluziune între campania Trump din 2016 și Rusia.

El a ajuns la concluzia că Rusia a intervenit în alegeri cu intenția de a sprijini în campania Trump, cu toate că nu a găsit nici o dovadă a unei conspirații.

La începutul acestui an, directorul FBI, Christopher Wray, a declarat că încercările rusești de a răspândi dezinformarea pe rețelele de socializare „nu s-au oprit niciodată”.

…dar a adăugat că acum nu erau la aceeași scară cu cele observate în timpul campaniei din 2016. Potrivit BBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.