Închisoarea Virtuală! – Notificări, Notificări, Notificări…

Tehnologiile sunt foarte bune, utile și bine-venite dar… așa cum am învățat din vechime, nu lucrurile sunt rele ci uzul lor.

”Gânditorii”, slujii cei mai bine plătiți ai stăpânilor Facebook și ai tuturor astfel de servicii de socializare și comunicare, sub scuza că îți servesc avizări IMPORTANTE și care TE INTERESEAZĂ din lumea virtuală a așa-zișilor ”amici”, te bombardează sistematic cu NOTIFICĂRI, printre care se află și unele chiar importante ție, mesaje de la …soț/soție/copiii/părinți/șefi/colegi/parteneri de afaceri/ șamd.

Telefoanele smart au în prezent funcționalități agile și utile, unele depășind pe cele ale unui personal computer. Unele sunt legate de …mașini/metrou/autobuz/avion/aragaz/aer condiționat/frigider/piscină… servii informații/etc

Manierele în care ”gânditorii” au instruit roboții rețelelor sunt însă DUBIOASE. Aici este terenul unde s-a zidit un penitenciar virtual în care intri singur deschizând din minut în minut notificările.


Cum? A trecut un minut și nu ai văzut notificare pentru care tocmai ai primit aviz sonor? Fugi repede! Lasă că citești mai târziu sau deloc acest articol, important este să te țină ”gânditorii” cât mai legat de notificările lor!


Haideți să analizăm pentru câteva zile CE notificări primim.Veți constata ca și mine că doar chestiuni lipsite de sens, de relevanță, reprezintă 95%. Doar 5 % provin în urma unui mesaj trimis de cineva care contează pentru noi.

Mai mult, ne-am lăsat manipulați de mania răspunsului la mesaj… de exemplu: salut vasile, ne vedem la șase la sală. Răspuns. Ok… Oare așa se întâmplă? Nu. Imediat apar ca din senin, fiindcă roboții m-au prins cu ochii pe ecran și îmi mai plasează minim 10 prostii, printre care și reclame… În plus, tu nu îmi răspunzi cu un simplu ok… îmi pui o întrebare cretină și arunci o mână de emoticoane pe verticală, ca eu să primesc nu o notificare, ci vreo alte 10, pentru ca să-ți văd maimuțele...! Firește, îți servesc cele mai proaspete înjurături și dacă vin totuși diseară la sală, e pentru că am nevoie să mă rup de virtual… Te-ai prins acum?

”Gânditorii” pretind că au studiat comportamentul nostru cotidian și știu foarte bine ce anume ne interesează și pentru ce să trimită notificări.

Pun pariu că niciunul dintre voi nu primește notificare pentru că pe strada unde se află, la câțiva pași, este un incendiu sau atac terorist…

Cică habar nu au unde te afli!… ba au… Știu absolut totul despre tine… cum respiri, cum bei, cum mănânci, ce, ce spui, ce gândești, metehnele tale, viciile, absolut totul… Chestiunea cu privacy este cea mai mare gogomănie… noi între noi să nu știm, ei însă DA.

Nu îndemn pe nimeni să renunțe la binefacerile tehnologiilor.  Ci doar să fie oricine atent câteva zile la ”comportamentul” smartphone-ului…

Lesne vă veți da seama că ne aflăm în închisoarea micuță pe care o ținem în mâini și îi acordăm minim 60% din timpul vieții noastre.

DE CE? Ce primim? Comunicare? Care? Ce? Cu cine?

Nu cumva vorbim fiecare singuri și ne izolăm și mai tare unii de alții? Nu cumva această însingurare-paradox-comunicare este maniera prin care suntem îndobitociți și subjugați?

Să folosim orice dar …să ne fie cu folos. Va urma… Notificare că am postat acest articol și apoi, partea a doua… și tot așa! A!… Uitam, scuze, dacă ai treabă cu mine sună-mă sau mai bine aruncă o piatră în geam… Una mică!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.